Onnistunut turnaus Lappeenrannassa

6.8.2017

IPS:n ja PEPO:n yhdessä järjestämä poikien 14-vuotiaiden SPL:n I-tason lopputurnaus onnistui mainiosti Lappeenrannassa. Sammonlahdessa, Lauritsalassa ja Kimpisellä pelatut ottelut keräsivät mukavasti yleisöä ja järjestelyt sujuivat jouhevasti turnauspäällikkö Petri Eskelisen johdolla. Ainoastaan sääolosuhteet ajoittain runsaine sateineen aiheuttivat pientä päänvaivaa, mutta sateen piiskaamat nurmikentät kestivät kuitenkin hienosti.

IPS/PEPO yj:n pelit sujuivat kokonaisuutena mollivoittoisesti. Ajoittain peli rullasi hyvin, mutta liian usein yhtenäinen ajatus pelaamisesta oli puutteellista. Parhaat hetket joukkue koki lopullista turnausvoittajaa HJK:ta vastaan: 1-0-tappio kovalla taistelulla korkean intensiteetin ottelussa. Lopullinen sijoitus joukkueella oli 16. sija saldolla kaksi tasapeliä (joista yksi rp-kisan häviö) ja neljä tappiota. 

Turnauksen ykkönen oli HJK. Loppuottelussa numeroin 2-1 kaatunut KuPS otti kakkossijan ja FC Inter Turku sijoittui kolmanneksi.

Turnausuutisissa myös joukkuekuvat mitalikolmikosta.

Mitaleita olivat jakamassa Suomen Palloliiton aluevalmentaja Kai Nyyssönen, aluevalmentaja Samu Koski ja Suomen ensimmäinen Italian Seria A:ssa pelannut jalkapalloammattilainen (joukkueena Inter Milan) Mika Aaltonen. Heitä avusti turnauspäällikkö PEPO:n Petri Eskelinen ja apulaispäällikkö IPS:n Sanna Prior.