16.8. FC LaPa - PEPO

PEPO VEI MYÖS DERBYN TOISEN OSAN

 

Naisten Kolmosessa pelattiin elokuisena keskiviikkoiltana kauden toinen Lappeenrannan paikalliskamppailu. Varsinkin ensimmäisen puoliajan hyvän esityksen myötä PEPO näytti edelleen olevansa kaupungin ykkösjoukkue ja otti ansaitun 1-3 (0-3) voiton FC LaPa:sta. Paikalliskamppailujen 1. osa meni PEPOlle 2-1 (0-0), joten yhteismaalit 5-2 ja pinnat 6-0.

FC LaPa aloitti ottelun, kuten viimeksikin, korkealla ja aggressiivisella prässillä, mikä tuotti liloille hankaluuksia. Ensimmäisen prässilinjan takana oli kuitenkin tilaa, jota PEPO pystyi hyödyntämään varsinkin viimeisen puolituntisen aikan 1. puoliajalla. Maalipaikkoja luotiin lähes liukuhihnalta, kun mm. Reetrika Pekonen ja Anu Vanhanen pääsivät yrittämään läheltä, mutta sihti oli hukassa. Noora Leino pääsi Emma Nuutisen murtosyöttöjen jälkeen parikin kertaa läpi, mutta nämä selvitti LaPa-vahti Kupiainen loistavilla vastaantuloillaan. FC LaPa sai aikaan pari kohtuullosta paikkaa. Ensimmäisen hukkasi Ella Taavitsainen, joka ei onnistunut puolittaisesta läpiajosta. Marja Taskulan vapari taas osui ylärimaan. Lopulta PEPOn hallinta tuotti tulosta myös maalien muodossa, kun Anu Vanhanen pelasi Reetulle laitaan ja tämän määrtietoinen tempokuljetus ohitti pari-kolme vastustajaa ennen pallon maaliin sijoittamista upealla laukauksella Tehokas puoliajan loppu jatkui Reetun osalta hetkeä myöhemmin, kun Sanni Keränen vapautti hänet läpi ja jälleen tarkka laukaus verkon perrukoille. Vielä, pelikellon näyttäessä jo 45. minuuttia, Nopin läpisyöttö tavoitti taas Reetun, joka kiitti ja viimeisteli hattutemppunsa.

Toinen puoliaika oli tasaisempaa taistelua, kun kamppailuvahva FC LaPa sai pelistä kiinni junnupainoteisen PEPOn antaessa tasoitusta voimassa. FC LaPa pelasi suoraviivaisesti linjan taakse ja oli tilanteenvaihdoissa vahva PEPOn menetysten jälkeen. Maalipaikat olivat silti kotijoukkueella harvassa. PEPO sen sijaan sai edelleen luotua useamman kohtuullisen maalitilanteen. Etenkin vahvasti pelannut ja aktiivisesti Lia Pekkala hakeutui hyvin maalipaikoille. Lian pelistä jäi vain maali puuttumaan, sillä 2-3 läpiajoa eivät valitettavasti tuottaneet tulosta. Netta Jaakkola pääsi myös jälleen kerran useampaan otteseen kokeilemaan laukaustaan, mutta näissäkin lilojen ruuti oli märkää. Lopussa Tiiu Kohonenkaan ei onnistunut täysin vapaasta paikastaan. FC LaPa jaksoi yrittää kiitettävästi loppuun saakka, mutta suurta hätää PEPO-puolustuksella ei ollut oikein missään vaiheessa. Suurimpia hankaluuksia aiheuttivat yleensä liian hitaat syötöt, joista katosi loppukin voima nihkeällä kentällä. Näistä kotiryhmä pystyi usein saamaan riistoja ja katkoja PEPOlaisten kannalta kriittisillä alueilla. FC LaPa sai myös lohtumaalin, kun Aino Vartialan yksilösuoritus laidasta toi laukaisupaikan, jonka tämä käytti hienolla putoavalla lehdellään. 1-3 jäi täten lopputulokseksi ja kyllä PEPOn 1-4 maali oli lähempänä kuin FC LaPan 2-3 kavennus lopussa.

Kaiken kaikkiaan PEPO pelasi kauttaaltaan ok pelin, ajoittain jopa erinomaisesti. Välillä peliä leimasivat helpohkot harhasyötöt ja turha kiire pallon kanssa. Silloin, kun maltettiin pelata ja nopeilla sekä laadukkailla syötöillä ohittaa vastustajan linjoja, niin lilojen peli toimi hyvin. Ajoittain oltiin ogelmissa myös kaksikamppailupelaamisessa, mutta "junnuilla" on vielä aikaa hankkia voimaa. Parannettavaa jäi myös eteenpäin puolustamiseen varsinkin pallonmenetysten jälkeen, jolloin FC LaPa pystyi välilä liian vapaasti laittamaan pallon linjan taakse. Vastustaja pidettiin joka tapauksessa hyvin poissa maalipaikoilta ja asenne koko joukkueella oli hyvä. Tästä jatketaan kohti ensi viikon kotipeliä Valkealan Kajoa vastaan. PEPOlla on tulevassa ottelussa paljon kalavelkoja maksettavanaan keväältä, joten motivaatiota liloita löytyy aivan varmasti.

Palkintoraadin tähdet:

*** Reetrika Pekonen

Hattutempun viimeistellyt Reetu oli nopeilla jaloillaan vaikea pideltävä FC LaPan puolustukselle. Prässäsi, riisti ja paiski maalien lisäksi hommia joukkueen eteen. Pystyy hyvän taitotasonsa avulla ohittamaan pelaajia 1v1 tilanteissa.

** Emma Nuutinen

Dominoi keskikenttää 1. puoliajan - antoi murtosyöttö ja liikkui hyvin taskuihin. Lisäksi oli kamppailuvahva ja juoksi isot kilometrit. Emman kauden paras peli, joka päätty harmillisesti puoliajalla päänsärkyyn.

* Lia Pekkala

Teki loistavia liikkeitä ja pudotteli palloja omille 100% varmuudella. Teki oikeastaan kaiken oikein ja siksi oli harmi, ettei saanut palkintoa maalien muodossa.

 

 

LAPPEENRANNAN MESTARUUS RATKEAA

 

Keskiviikkona 16.8. ratkaistaan yksi tämän kauden mestaruus, kun paikalliskamppailun toisessa osaottelussa kohtaavat FC LaPa ja PEPO. Tästä ottelusta molemmat haluavat voiton ja se näkyy takuulla myös kentällä. Kovaa taistelua ja tempoa tulee siis riittämään Harapaisten "Stadionilla" keskiviikkoiltana.

FC LaPa on pelannut tasaisen kauden, mutta etenkin maalinteko on joukkueella tulosten valossa tökkinyt. Tästä huolimatta FC LaPa kärkkyy vielä mitalisijoitusten tuntumassa ja paikallispelin extralataus tuo myös lisää motivaatiota joukkueen otteisiin. FC LaPasta löytyy paljon kokeneita pelaajia, joiden pelisilmä ja sijoittuminen riitävät hyvin kolmosen tasolla. Joukkueen pelaaminen nojaa paljon vahvaan keskikenttään, joka osaa etenkin vastutajan linjan taakse syöttämisen ja kaukolaukaukset. Lisäksi maalivahti Tiia Kupiainen on loistava reaktiotorjuja, joka pystyy omalla panoksellaan voittamaan joukkueelleen pisteitä. Marja Taskula tekee peliä keskikentällä  ja on joukkueen johtohahmo, Iida Viljakainen liikkuu nopeasti ja pystyy aggressiiviseen prässiin laidalla tai kärjessä. Ex-liiga- ja ykkösdivaripeluri Tiina Mäkinen olisi kova maalipyssy, joka vahvistaisi Fc LaPan hyökkäystä huomattavasti, mutta saa nähdä nähdäänkö kokenut "kehäkettu" kokoonpanossa.

PEPO vei paikallisderbyn ensimmäisen osan 2-1 etenkin vahvan 2. puoliajan myötä. Viime kamppailun alun kaltaiseen hermoiluun ei liloilla nyt ole varaa. PEPOn tuleekin pelata huomattavasti paremmi  kuin muutamassa edellisessä kamppailussa, sillä kamppailuvahva ja aggressiivinen FC LaPa ei Harapaisten postimerkin kokoisella kentällä anna tilaa. Avainasemaan nouseekin laadukas pelinavaaminen ja -rakentelu, jolla pystytään ohittamaan FC LaPan korkea prässi. Murtaumisvaiheeseen kaivataan myös lisää liikettä ja viimeisiin ratkaisuihin laatua. PEPOn tule olla valmiina pistämään kroppaa likoon ja taistelemaan joukkueen eteen, sillä vastustaja tekee näin 100% varmasti.

 

N3 16.8.2017 KLO 19.00 FC LAPA - PEPO HARAPAISTEN KENTTÄ, LAPPEENRANTA