PEPO Akatemia

(Päivitetty 19.01.2016)

PEPO Akatemian toimintaa kehitetään edelleen. Vanhemmassa päässä pelaajamäärä on pienempi ja nuoremmissa määrää on enemmän. Akatemiaan voi nousta ja sieltä voi pudota kesken kauden. 

PEPO Akatemian treeniajat näet uutisista. Yläkouluikäisten akatemiatreenit järjestetään talvella ja keväällä arkipäivisin liikuntatunneilla/aamuisin ennen koulua/iltapäivällä koulun jälkeen.

Akatemiaan kuuluvat C-E -ikäluokat (10-15 -vuotiaat). Lisäksi seuran Toptalent-ryhmäläiset (15-20-vuotiaat) ovat PEPO Akatemian pelaajia. Toptalentteihin kuuluvat pelaajat, jotka ovat lähellä ikäluokkansa maajoukkuetasoa.

Akatemiapelaajien kriteerit ovat seuraavat:

- potentiaali (mahdollisuudet jalkapalloilijana tulevaisuudessa, fyysinen kehitys/biologinen ikä)

- pelitaidot tällä hetkellä (ensimmäinen kosketus, syöttötaito, harhautustaito, potkutekniikka jne.) 

- pelikäsitys

- fysiikka (nopeat jalat)

-halu kehittyä jalkapalloilijana

Toptalent-ryhmä (2000-2003): Tuomo Kaltio, Joona Viskari, Jami Visto, Joel Laitinen, Tuomas Vanhanen.

Akatemiapelaajat (-03-08)

-03: Petrus Eskelinen, Joonatan Sinkkonen, Anton Kylkilahti.

-04: Tatu Reponen, Valtteri Maijanen, Akseli Lajunen, Akseli Junnikkala, Jalmari Jantunen, Juho Enbuska, Toivo Suoranta, Perttu Pietikäinen

-05: Tatu Iiskola, Otto Murtoaro, Patrik Pesonen, Miro Röyti, Eetu-Iivari Sikanen, Eelis Turkia, Riku Peltoniemi, Väino Tikkinen

-06: Jimi Röyti, Viljami Jokiranta, Eetu Laitinen, Elias Jalo, Aatu Pohjonen, Henri Laitinen, Rasmus Mälkönen, Salli Kaijansinkko, Aamu Kinnunen

-07: Eeli Sikanen, Kasper Moilanen, Otto Minkkinen, Niklas Hagman, Elias Hagman, Joonas Kiiskinen, Topi Pohjonen, Samuel Puranen, Aaro Tyrmi

 

PEPO Lappeenranta uudisti junioritoimintaansa vuoden 2011 loppupuolella.

Uudessa mallissa korostetaan kilpaurheilua ja yksilöiden kehitystä entistä enemmän. Tavoitteena on kehittää pelaajia kohti Suomen huippua. 

Joukkueet hakevat sekä kansallista että kansainvälistä pelikokemusta entistä laajemmalta alueelta.

Uutuutena on PEPO Akatemia 10 - 15-vuotiaille pojille ja tytöille. Akatemian pelaajat harjoittelevat yhdessä ja osalle akatemian pelaajista järjestetään ylimääräistä yksilöharjoittelua pienryhmissä.

15 - 19-vuotiaille on oma Toptalent -ryhmä, johon päästäkseen on oltava vähintään lähellä oman ikäluokan maajoukkuetasoa. Ryhmän pelaajille luodaan mahdollisuuksia harjoitella eurooppalaisissa ammattilaisseuroissa.

Urheilijakoulutus jatkuu edelleen kolme kertaa viikossa valituille urheilijoille yhteistyössä muiden seurojen, EKLU:n ja opetustoimen kanssa.