PEPO Lappeenranta mukana Galaxin pallossa 2019!

14.1.2019

Joukkue valmiina! Takana vasemmalta: Veera, Kerttu ja Eeli. Edessä Kasper.
Joukkue valmiina! Takana vasemmalta: Veera, Kerttu ja Eeli. Edessä Kasper.

PEPO Lappeenranta mukana Galaxin pallossa 2019!


Galaxin Pallo 2019 jatkaa Ylen Lasten- ja nuortenohjelmien sekä Tampereen ammattikorkeakoulun koulutusyhteistyötä. Galaxin Pallo 2019 on järjestyksessään 4. kausi ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton, Suomen Lentopalloliiton ja Suomen Koripalloliiton kanssa.

Galaxin Pallo on alakouluikäisille suunnattu 10-osainen gameshow, jossa neljä palloilulajia, jalkapallo, koripallo, lentopallo ja salibandy, ottavat toisistaan mittaa studioon rakennetulla peliareenalla. Se laji, joka pärjää parhaiten kaikissa neljässä lajissa kruunataan Galaxin Pallon mestariksi 2019. Ensimmäiset neljä jaksoa ovat lajikarsintoja. Jokaisessa karsintajaksossa on mukana neljä joukkuetta ympäri Suomea, mutta vain yksi joukkue pääsee jatkoon edustamaan omaa lajiaan osiin 5-8.

Jalkapallojoukkueista jatkoon pääsystä kisaavat PEPO, VPS, TiPS ja Ilves.

Jokaisessa joukkueessa on neljä vuonna 2007 syntynyttä kilpailijaa (2 tyttöä & 2 poikaa). Osissa 5-8 joukkueet haastavat yksi vuorollaan muut lajit kisaamaan oman lajinsa lajinomaisissa tehtävissä sekä pelaamisessa. Näissä jaksoissa nähdään, miten jalkapalloilija onnistuu lentopallon vastaanotto tai miten salibändäriltä sujuu koripallosta tutun lay-upin tekeminen.

Galaxin Pallo huipentuu osiin 9 ja 10, joissa ratkaistaan mestari vuodelle 2019.

Galaxin Pallon juontaa Galaxin suosikkijuontaja ja pallotaituri Ella Tarmo.

Sarja starttaa Galaxissa (Yle TV2) lauantaina 23.3.2019 ja voittaja selviää finaalissa lauantaina 25.5.2019.