PEPO-valmentajia Huuhkaja- ja Helmariturnauksissa

9.8.2021


PEPO:sta valittujen pelaajien lisäksi laadukas valmennusosaaminen huomioitiin valinnoissa Huuhkaja- ja Helmariturnauksiin.

PEPO:n T15-joukkueen valmentaja Arto Kaijansinkko oli valmentajana 30.7.-2.8. 2007-ikäluokan Helmariturnauksessa Eerikkilässä Team Auvisessa.

"Helmari- ja huuhkajaturnaus toimii yhtenä suurimpana tapahtumana pelaajatarkkailun suhteen sekä antaa mahdollisuuden kouluttaa osaajia pelaajien taustalla. Minulla oli hieno mahdollisuus osallistua tapahtumaan yhtenä valmentajana ja toimia osana huikeaa tiimiä joukkueen parhaaksi. Jokaisen joukkueen taustalla toimi kaksi valmentajaa, videoanalyytikko, maalivahtivalmentaja  ja oma tutori. Turnaus tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää eri osaajien tietotaitoa enkä usko, että tällaiseen tiimiin pääsee uudelleen matkaan mukaan. Yhtenä turnauksen tavoitteena oli pelaajien lisäksi taustatiimin yhteistyön kehittäminen ja organisointi ja ainakin oman tiimin osalta toimintatavat löytyivät luontevasti. Huolimatta siitä, että päivät venyivät aamuyön tunneille lähitisin tähän mukaan milloin vaan uudelleen. Parasta antia valmentajan näkökulmasta olivat taustatiimin palaverit, joissa pääsimme suunnittelemaan yhdessä tulevaa harjoitusta tai tulevaa peliä. Ohjelma oli tiukka ja valmentajakin pääsi usein epämukavuusalueelle toimimaan. näistä tilanteista olen tapahtumalle ja tekijöille kiitollinen. Jos tällainen mahdollisuus tulee kenellekään, suosittelen ehdottomasti tarttumaan tilaisuuteen kaksin käsin kiinni."

PEPO:n P13-joukkueen valmentaja Santtu Peltomaa oli valmentajana 5.-8.8. 2007-ikäluokan Huuhkajaturnauksessa Eerikkilässä Team Soirissa.

”Huuhkajaturnaus on upea ja mieleenpainuva kokemus pelaajalle mutta sitä se on myös valmentajalle. Valmentajan päivät olivat pitkiä ja hektisiä, mutta tuntuu, että opin 5 päivän aikana jalkapallovalmennuksen taktisista osa-alueista enemmän kuin edellisen 5 vuoden aikana yhteensä. Oli myös hienoa nähdä 2007-syntyneiden ikäluokan koko Suomen parhaimmisto sekä niitä vaatimuksia ja ominaisuuksia, joita Huuhkajapolulle haluavalla pelaajalla tulee olla. Tämä kokemus vahvisti käsitystäni siitä, että meillä PEPO:ssa opetetaan ja valmennetaan pelaajille ihan oikeita asioita, mutta pelaajien kehittyminen edellyttää myös harjoittelun arkiympäristöltä riittävää vaatimustasoa ja intensiteettiä, jotta pelaajalla olisi mahdollisuus oppia pärjäämään Huuhkaja -turnauksen vaatimassa pelitempossa. Tämän laadukkaan arjen toteuttaminen on meidän valmentajien tehtävä.”

Hienoa työtä Arto ja Santtu!