Syysloman nopeusleiri Visma Areenalla

15.11.2021Syyslomalla järjestettiin Visma Areenalla nopeuden kehittämiseen keskittynyt leiri PEPOn ja helsinkiläisen Jan Vilkon yrityksen Jalostamo Trainingin yhteistyönä.

Vilkolla on yli 15 vuoden kokemus eri palloilulajien laji- ja fysiikkavalmennuksesta. https://www.jalostamo.training/ Käytännön kokemuksen lisäksi Vilkko on suorittanut Valmentajan ammattitutkintoa Kisakalliossa, Crossfit-ohjaajan kurssin Milonassa ja Suomessa harvinaiset RPR ( Reflexive Performance Reset) sekä Speedwork Virtual intership- sertifikaatit.

Laatuaan ensimmäisellä Vismalla Areenalla järjestetyllä nopeusleirillä oli pelaajia PEPOn 2011-2008 syntyneiden joukkueista. Leiripäiviä oli kolme ja harjoituksen kesto oli 75 minuuttia.

Ensimmäisenä päivänä pelaajien nopeutta (0-5m, 10 m ja maksiminopeus) testattiin Chronojump ohjelmalla Race Analyzer laitteen avulla. Chronojump ohjelma osoittaa nopeuden ensimmäisestä liikkeestä ja näyttää voimantuoton joka askeleella. Tämän avulla voidaan havaita tarkasti tekniikkavirheitä tai puolieroja. Testien jälkeen käytiin läpi juoksutekniikan perusteita keskittyen erityisesti lähtöasennon hiomiseen.

 

Toisena päivänä jatkettiin lähtönopeuden kehittämistä sekä tehtiin ketteryys- ja suunnanmuutosnopeusharjoituksia. Kolmas leiripäivä yhden lepopäivän jälkeen keskittyi loppumittauksiin Chronojump ohjelmalla sekä suunnanmuutosnopeuden kehittämiseen.

 

Leirin jälkeen pelaajat saivat henkilökohtaisen palautteen nopeuden kehittymisestä ( 0-5m, 5-10 m sekä maksinopeus). Jokainen leirille osallistunut pelaaja paransi aikaansa välillä 5-10 m, huippunopeuttaan tai molempia. Leiriläiset pitivät leiristä. Jaakko ja Jusa P13 joukkueesta kertovat oppineensa oikeanlaisen lähtöasennon merkityksen. Toiveena oli se, että tälläisiä leiriä pitäisi olla useammin. Aini P11 ja T11-12 joukkueesta kertoo, että leirillä oli kivaa. Hän oppi miten juostaan lujaa ja miten parannetaan lähtöasentoa. Kehittämistä löytyy maksiminopeudessa. Leiriläiset kiittävät Jan Vilkkoa Jalostamo trainingistä antoisasta leiristä ja omaa seuraamme siitä, että syyslomalla oli mahdollista osallistua leirille Visman hienoissa olosuhteissa! Uutta leiriä odotellessa!