Kesäleiri

(Päivitty 30.4.2019)

PEPO on järjestänyt kesäleirin keskeytyksettä joka vuosi vuodesta 1994 alkaen

Kesän 2019 leiri on järjestyksessään peräti 26. peräjälkeen 

Leirille voivat pääsääntöisesti osallistua 7-14 -vuotiaat tytöt ja pojat. 7-9 -vuotiaille suositellaan mukaan omaa huoltajaa. 

Leiri pidettiin 19 vuotta (1994-2012) Päiviön leirisaaressa Taipalsaaren Vehkataipaleella, mutta vuodesta 2013 alkaen pitopaikkana on toiminut Asinsaaren lerikeskus, Taipalsaaren Merenlahdella, noin 20 km päässä Lappeenrannan keskustasta. Keskuksessa on keittiö-, askartelu- ja tuparakennus, sauna/takkatupa, savusauna ja 7 mökkiä, minne mahtuu majoittumaan 60-70 henkilöä. Lisäksi alueella on uimaranta, pieni pelikenttä, lentopallokenttä ja nuotiopaikka.

Yksi leirin perinteistä on ollut Leiriliigan pelaaminen. Leiriliigan voittajajoukkueen pelaajien nimet kaiverretaan kiertopalkinnon kylkeen.

Liigan lisäksi leiriohjelmassa on muuta toimintaa varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, mm:

  • kisailua ja leikkejä
  • saunomista ja uintia
  • makkaran ja lettujen paistoa
  • muuta kivaa kesäistä ohjelmaa
  • mukavaa yhdessä oloa hyvässä seurassa!

Majoitus tapahtuu pääsääntöisesti mökeissä, minne mahtuu noin 60 henkilöä, sekä osallistujamäärästä ja omasta mielenkiinnosta riippuen tarvittaessa teltoissa. Nuorimmat majoitetaan mökeissä. Ruoka tarjoillaan keittiörakennuksessa (aamiainen, lounas, päivällinen) sekä nuotiolla (iltapalaksi makkaraa ja  lettuja).  Leirillä on myös pienimuotoinen kioskipalvelu.

Vuodesta 2015 alkaen leiri on pidetty 3-päiväisenä.

Leirille lähtö ja paluu on yhteisbussilla Uus-Lavolasta, entisen Osuuspankin pihalta, Siwaa vastapäätä (Merenlahdentie 16).  Leirin hinta on viime vuosina ollut noin 50 €/hlö. Kuvia vuoden 2016 leiristä pääset katsomaan täältä.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISOHJEET KUNKIN VUODEN LEIRISTÄ OMALLA VUOSIKOHTAISELLA SIVUSTOLLA.