PEPOn valmennusosaaminen esillä Helmari- ja Huuhkajaturnauksissa!

30.6.2022


PEPOn laadukas valmennusosaaminen huomioitiin valinnoissa Huuhkaja- ja Helmariturnauksen valmennustiimeihin.

PEPO:n T12-joukkueen valmentaja Venla Temonen oli Team Auvisen valmentajana 19.-22.6.2022 2008 -ikäluokan Helmariturnauksessa Eerikkilässä. Venlan mietteet turnauksesta.

" Turnaus oli intensiivinen mutta hienosti järjestetty pelaaja, valmentaja ja erotuomari koulutus tapahtuma. Valmentajille aikataulu oli tiukka ja töitä tehtiin aamusta yömyöhään joka päivä. Turnauksen aikana me valmentajat pääsimme analysoimaan omaa valmentamista, pelattuja otteluita ja pelaajia, näin pääsimme haastamaan itseämme ja oppimaan työskentelyä isossa valmennustiimissä. Oli hienoa työskennellä yhdessä ison ja osaavan valmennustiimin kanssa, valmennustiimeissä oli mukana kaksi valmentajaa, maalivahtivalmentaja, videoanalyytikko ja tutor. Omassa seura ympäristössä ei ole tottunut työskentelemään näin isolla tiimillä, joten se tuotti aluksi hieman hankaluuksia tottua siihen että meitä onkin viisi valmentajaa viemässä joukkuetta eteenpäin, kyllä siihen pian kuitenkin tottui. Koen että valmennus oli huomattavasti laadukkaampaa ja kokonaisvaltaisempaa kun tiimissä oli monta jäsentä, joiden kaikkien tavoitteena oli kehittää pelaajia ja saada pelaajista paras mahdollinen irti jokaisena turnauspäivänä."

PEPOn Junioripäällikkö Karri Ellonen ja PEPO/IPSn P14-joukkueen valmentaja Santtu Peltomaa sekä PEPOn P10 -joukkueen valmentaja Tomi Leivo olivat Team Pukin valmentajina 5.-8.8. 2008-ikäluokan Huuhkajaturnauksessa Eerikkilässä. Alla Karrin mietteitä turnauksesta.

” Huuhkajaturnaus on intensiivinen viiden päivän jalkapallokupla, jossa koulutetaan ja tarkkaillaan pelaajia, valmentajia, maalivahtivalmentajia, tuomareita ja videoanalyytikoita. Tapahtuman keskiössä kuitenkin ovat valitut pelaajat ja heidän tarkkailu tulevaa maa- ja aluejoukkuetoimintaa varten. Pelaajat jaetaan turnauksessa 12 joukkueeseen alueellisesti ympäri Suomea ja joukkueet kilpailevat kolmessa neljän joukkueen lohkossa.

Huuhkajaturnaus oli mahtava kokemus varmasti jokaiselle jalkapallotoimijalle, joka tapahtumaan osallistui. Kaikkien osallistujien osaamista kehitettiin ja osaaminen vietiin äärirajoille ja sen yli. Valmennustiimien tutorin avulla osaamista kehitettiin aktiivisesti turnauksen aikana. Varsinkin Team Pukin valmennustiimin yhteishenki oli loistava ja jokaisen omat vahvuudet pystyttiin tuomaan esiin ja joukkueen hyödyksi. Tähän varmasti auttoi, että valtaosa tiimistä tunti entuudestaan toisensa.”

 

Hienoa työtä Venla, Karri, Santtu ja Tomi!