PEPO:n Veli-Matti Suoranta palkittiin Palloliiton Captain's Ball tapahtumassa

3.12.2023 klo 20:30

Kuvassa Veli-Matti Petri Pasasen haastattelussa Palloliiton gaalassa (kuva Tara Jaakkola)
Kuvassa Veli-Matti Petri Pasasen haastattelussa Palloliiton gaalassa (kuva Tara Jaakkola)
Veli-Matti Suoranta ja palkinto (Kuva Pinja Akkanen)
Veli-Matti Suoranta ja palkinto (Kuva Pinja Akkanen)


Etelä-Karjalan juniorijalkapalloseurojen vuonna 2020 alkanut organisoitu seurayhteistyö sai merkittävän valtakunnallisen tunnustuksen, kun yhteistyön koordinaattori ja valmennuksen osaamisen kehittäjä Veli-Matti Suoranta sai Suomen Palloliiton Vuoden Grassroots-toimijan palkinnon perinteisessä Captain's Ball -gaalassa perjantaina 1.12.2023.

Veli-Matti haluaa korostaa maakunnan 12 juniorityötä tekevän jalkapalloseuran sitoutumisen merkitystä seurayhteistyössä sovittuihin asioihin; ilman tätä sitoutumista ei olisi tätä palkintoa saatu Etelä-Karjalaan.

Yhteistyön merkittävimmät osa-alueet ovat olleet:

  • Jalkapallokerhot melkein joka taajamassa 
  • Yhteinen vaikuttaminen Palloliiton ja yhteiskunnan toimijoiden suuntaan
  • Valmentajakoulutus ja valmentajien arjen tukeminen.

Palloliiton virallisissa valmentajakoulutuksissa on käynyt Etelä-Karjalassa yli 140 valmentajaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Merkittävää taloudellista tukea tähän on saatu alueen Leader-toimistoilta (Leader Länsi-Saimaa, Etelä-Karjalan Kärki-Leader), Suomen Palloliitolta ja Kaakkois-Suomen jalkapallolta. Ilman näitä tukia näin laajamittainen kehitys ei olisi ollut mahdollista.

Uutena osa-alueena seurat ovat alkaneet keskustella alueellisista yhteisjoukkueista hyvässä hengessä. Mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole tehty eikä väkisin aleta näitä joukkueita muodostamaan.

Tämä työ on vienyt maakunnan jalkapalloseurojen yhteistyötä omalta osaltaan merkittävästi eteenpäin.

PEPO ja kaikki PEPO:n aktiivit onnittelevat Veli-Mattia tästä historiallisesta saavutuksesta. Aikaisemmin vain yksi lappeenrantalainen on saanut Captain's Ball -gaalassa palkinnon, kun PEPO:n Eveliina Summanen valittiin Vuoden Tyttöpelaajaksi vuonna 2014.

Mainittakoon vielä, että nyt toinen lappeenrantalainen sai myös tunnustuksen Captain's ball -gaalassa, kun myös PEPO:n peleissä aiemmin tuominnut ja myös miesten kotiotteluissa paljon nähty Turkka Valjakka valittiin Vuoden Avustavaksi Erotuomariksi. Onnittelut myös Turkalle !

PS. Veli-Matti on ehtinyt vaikuttaa jalkapallossa lähes 40-vuoden ajan eri rooleissa Etelä-Karjalan lisäksi Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Hänet on esimerkiksi valittu Keski-Suomen vuoden valmentajaksi ja on Helsingin ydinkeskustassa toimivan, pelaajamäärältään Suomen kolmanneksi suurimman ((yli 2300 lisenssipelaajaa) seuran PPJ:n yksi viidestä kunniajäsenestä.

Kaikki palkitut Palloliton uutisesta: