HJK-PEPO -ottelun raportti

21.1.2018

HJK-PEPO ottelun raportti

Joukkueelta lupauksia herättävä avaus

PEPO joutui nöyrtymään HJK:lle 4-1 kauden avausottelussaan. HJK aloitti vahvasti hyvällä asenteella, PEPO:n joutuessa ottelusuunnitelmansa mukaan keskittymään puolustusmuotojensa harjoitteluun. Avausmaaliin tarvittiin ainoastaan kuusi minuuttia, Akseli Pelvaksen viimeistellessä 1-0. Ison kentän harjoittelun puute paistoi vierasjoukkueen otteista ensimmäisen 20:n minuutin aikana, ennen kuin pelirytmistä ja mm. pelaajien etäisyyksistä toisiinsa saatiin kiinni. Juuri kun rytmi alkoi pikkuhiljaa löytyä sattui PEPO:n puolustukselle paha syöttövirhe, josta Filip Valencic pääsi rankaisemaan tilanteeksi 2-0. Juuri ennen puoliaikaa kavennuksen jörjestelivät Jerry SärkkäPetteri RönkköEdwin Salazarinkaventaessa tilanteeksi 2-1.

Toinen puoliaika käynnistyi pitkälle siitä mihin ensimmäinen päättyi. HJK hallitsi palloa ja PEPO keskittyi puolustusmuotonsa pitämiseen ja vastaiskuihin, joista parhaat paikat tulivat Edwin Salazarille läpiajosta, HJK maalivahti Uusitalon venyessä kuitenkin torjuntaan ja ottelun loppupuolella Alex Oikkosen kierteisen laukauksen tielle tuli ylähirsi. HJK:n 3-1 maalin viimeisteli Rafael, Klubin kauniiden syöttökombinaatioiden päätteeksi. Lopputuloksen 4-1 viimeisteli Moshtagh Yaghoubi, jonka kauniille kaukolaukaukselle jätettiin liikaa tilaa.

”Ottelu oli meille erinomainen kokemus, josta saadaan paljon irti oppimisen kannalta. Isolta osalta ottelua onnistuttiin hyvin asioissa joita oli ehditty harjoitella. Maaliin johtaneita virheitä tehtiin uudessa ”ympäristössä”, joista kuitenkin otetaan kaikki oppi irti välttääksemme niitä jatkossa. Osoitettiin varmasti kuitenkin kaikille että pystymme näitäkin pelejä vahvasti pelaamaan ja uskaltaisin luvata että oli kauden viimeinen ottelu jossa pelataan noin puolustusvoittoisesti. Jokainen pelaaja pelasi sillä vahvalla tasolla mitä harjoituksissakin on esiinnytty ja jo tässä vaiheessa jaksoimme hyvin Kakkosta selvästi kovemmassa temmossa pysyä loppuun asti hallitsevan mestarin vauhdissa,” kommentoi ottelua valmentaja Mika Heino.