Eelle ja Deelle voitot lapattarista

28.8.2016

LaPa -päivänä olimme saaneet kutsun ammattikoulun kentälle pelamaan pari harjoitusmatsia paikallisvastustajaa LaPaa vastaan. Koleisen aamun jälkeen iloa toi kylmyyteen aurinko, joka alkoi lämmittää kenttää sitä enemmän mitä pidemmälle päivä eteni.

Ensiksi Lapattaret kohtasi E-tytöt, jotka alkoivat heti alku minuuteilla viemään peliä vastustajan maalinsuulle. Eikä aikaakaan, kun Helmi antoi maalille hienon syötön, jonka Iida latoi maalin alanurkkaan. PEPO jaksoi maalin jälkeen painostaa LaPan puolustusta tiukasti, mutta vasta 12 minuutin pelin jälkeen vastustajan maalivahti kaivoi toisen kerran
pallon maalista, kun Helmi onnistui maalinteossa. Upean syötön maaliin antoi Milli.

Monien tilanteiden jälkeen Lapan maalilla alkoi katsomossa tuntumaan, että ottelun maalit oli jo nähty ? Vaan PEPOn tytöt olivat asiasta erimieltä, kun 40 minuutin jälkeen tapahtui klassinen "ketsuppipullo" ilmiö. Vera laukoi tilanteeksi 0-3, kun Salli ja Milli pelasivat puolustuksen hajalle ja syöttivät Veralle avopaikan 42 min jälkeen. Siitä minuutti lisää
ja samalla asialla oli Salli, Millin laukauksen jälkeen. Jälleen minuutti ja Helmi vapautti Sallin jälleen maalintekoon 0-5. Loppunumerot 0-6 viimeisteli Martta hienon soolon päätteeksi :)

Katsomoon asti näki ja kuuli PEPOn peli-ilon, jota oli todella kiva katsoa. Pallo liikkui ja puhetta pidettiin, jolloin peli näytti hyvältä ja oli tehokasta. Tsemppari palkinnon sai Helmi :) Maalit: Salli 3 sekä Iida, Vera ja Martta

Kokoonpano: Sanna, Salli, Milli, Iida, Aino, Martta, Vera, Kerttu, Inka ja Helmi

Heti perään oli D-tyttöjen vuoro koittaa LaPan kuntoa.

Peli alkoikin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä, kuin ensin pelattu E-tyttöjen peli. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta viiden minuutin kohdalla tullut Aamun maali aukaisi ainakin PEPOn peliä huomattavasti rennompaan suuntaan? Vaikka Lapan tytöt pääsivätkin tasoittamaan ottelun (11 min.) kohdalla hienon yksilösuorituksen jälkeen niin ainakin  JoJon mielestä oli vain ajankysymys milloin saataisiin nauttia lisää PEPO maaleja, kun laadukkailla syötöillä ja tarkalla puolustamisella ei jätetty oikein hyviä paikkoja paikallisvastustajalle.

Viisi minuuttia ennen puoliaikaa (20min) Salli ja Maija järjestivät Aamulle jälleen oivan paikan maalintekoon, eikä Aamu erehtynyt nytkään vaan iski kylmästi numerot 1-2. Tämänkin jälkeen nähtiin vielä vielä yksi maali ensimmäisellä puoliajalla, kun Aamu pääsi
puolittaiseen läpiajoon ja vasemman jalan vedon vastustajan maalivahti otti hienosti kiinni, mutta paikalle tullut Salli ei jättänyt reboundia käyttämättä vaan laittoi pallon kolmannen kerran pallon LaPan maaliin.

Toisella puoliajalla oli toki Lapallakin mahdollisuus maalintekoon, mutta mitään oikein vaarallista ei saatu PEPOn maalille? Sen sijaan Vilman soolomaali (34min) oli päivän hienoimpia yksilösuorituksia. Hyvällä suojauksella ja hyvällä tekniikalla Vilma ohitti monta vastustajaa. Viimeisen maalin teki Aamu hienolla nousulla keskialueelta maalille. Lopputulos 1-5 PEPOlle.
Tsemppari palkinnon pokkasi Riina :) Maalit: Aamu 3, Salli ja Vilma

Mitään jalkapallosta tietämätön JoJokin näkee, että tytöt ovat menneet hienosti eteenpäin. Peliin on tullut iloa ja onnistumisia ihan eritavalla, kun syöttöpeli on alkanut toimimaan ja puhetta on pidetty paljon kentällä !! HYVÄ TYTÖT niin E kuin D:kin

Kokoonpano: Vilma, Maija, Jenny, Riina, Nella, Milla, Viivi, Milli, Aamu, Sara, Salli ja Iida