Harjoitusturnaus sujui voittoisesti

11.3.2017

Lauantaina 11.3. pelattiin harjoitusturnaus Visma Areenalla. Paikalle oli saatu paikallisvastustajat LAUTP, IPS, FC LaPa ja RI – PA.

Ensimmäinen peli oli LAUTP:tä vastaan. Pelissä ensimmäisen ison kentän pelinsä pelasivat Ella ja Eini. Peli oli vielä vähän totuttelua isoon kenttään ja meni keskialueen vääntämiseksi. Parhaat maalintekopaikat osuivat Helmille ja Karolle. LAUTP:n maalivahti oli kuitenkin hyvässä vireessä ja torjui hienosti PEPOn paikat. Tasainen vääntö päättyi 0 -0.

Seuraavaksi vastaan tuli Ristiinan Pallo. Myös tässä pelissä peli keskittyi keskialueelle. Helmi pääsi pariin puolittaiseen läpiajoon laidaltaan, mutta viimeisessä ratkaisussa vastustajan maalivahti veti pidemmän korren. Maalin makuun päästin kahdennellatoista minuutilla, kun Helmi katkaisi vastustajan maalipotkun ja laukoi 1-0. Lopussa vielä Helmi petasi Karolle maalipaikan takatolpalle, mutta vastustajan maalivahti torjui jälleen hienosti. Peli päättyi PEPOlle 1-0.

Kolmas peli oli FC LaPaa vastaan. Kuudennella minuutilla Karo ja Helmi kirmasivat läpiajoon, josta veto meni kuitenkin ohi maalin. Vähän myöhemmin Helmi kikkaili itsensä läpi ja ampui tulisesti tolppaan. Pelin loppupuolella LaPa pääsi läpiajoon. Aino tuli kuitenkin hienosti vastaan peittäen kulman ja veto meni ohi. Pian tämän jälkeen PEPO sai rangaistuspotkun vastustajan käsivirheestä rangaistusalueella. Rangaistuspotkun "sijoitti" voimalla Eevi maalin kattoon. Lopussa vielä Ella syötettiin puolittain läpi, mutta hyökkäys ajautui liian pieneen kulmaan.

Viimeisen pelin vastustaja oli Imatran Palloseura. Pelin alussa koettiin turnauksen ainut takaisku. Puolustus sähläsi palloa keskenään, josta Ipsin hyökkääjä nappasi pallon, kirmasi läpiajoon ja tuuletti 1-0 maalia. Tästä kuitenkin sisuunnuttiin ja jo seuraavalla minuutilla Karo tasoitti pelin Helmin esityöstä. Tämän jälkeen puskettiin vasten IPSin puolustusmuuria pitkällä painostuksella. Kymmenen minuutin paikkeilla Hertta kirmasi yksin läpi, mutta veto karkasi vasemmalta ohi. Heti seuraavasta tilanteesta Helmi siirsi pelin 2-1 johtoon. Tämän jälkeen tilanteita tuli Sohville ja Roosalle, mutta maalin saakka ne eivät päätyneet. Ottelun lopussa Helmi teki ensin 3-1. Pian maalin jälkeen Sohvi juoksi puolustuksen läpi, mutta laukaus meni takatolpalta ohi. Lopussa PEPOn painostuksessa ensin Roosa pommitti kuudentoista rajalta 4-1 ja lopuksi Sohvi pitkän kuljetuksen jälkeen 5-1. Peli päättyi näihin numeroihin.

Tytöt voittivat turnauksen ja nostivat viimeisen pelin jälkeen pokaalin ilmaan.

Kokoonpano lauantain turnauksessa Inka, Ella, Eevi, Sohvi, Helmi, Aino, Karo, Hertta, Eini, Saana, Roosa ja Emma.