Visma Areena Cupista turnausvoitto jäi kotiin

12.3.2017

PEPO/Keltainen - turnausvoittaja

E-tytöt olivat kutsuneet omaan turnaukseensa 12.3.2017 FC Peltirummun, PaRin sekä FC Kuusysin ja JyPKin kahdella joukkueella.

Vaikka ilmakin alkoi olla ulkona keväinen (+5C) niin pelit pelattiin kuitenkin PEPOn omassa Visma Areenassa alkuperäisen suunnitelman mukaan.

PEPO/Keltainen: (alempana raportti PEPO/Lilan seikkailusta)

PEPO/Keltainen - FC Peltirumpu 1 - 0

Ensimmäiseen otteluun saimme vastaamme entisen Susien joukkueen nyk. FC Peltirummun, jonka tiesimme jo ennestään kovaksi joukkueeksi.
Kun peli alkoi jo klo 9.00 aamulla niin oli ymmärrettävää, ettei kumpikaan joukkue ollut oikein hereillä :) Tasaista vääntämistä kuitenkin puolin ja toisin.
Peli näytti vähän kankeelta ? Mutta totuuden nimissä enemmän pelissä pyörittiin Peltirummun päädyssä alun jälkeen.

Hyviä tilanteita luonut kotijoukkue pääsi johtoon 8min kohdalla, kun kulman jälkitilanteesta Kerttu pääsi tuikkaamaan Aamulle pallon maalialueelle, josta
tyttö iski 1 - 0 PEPOlle. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty, mutta esim. Veralla oli lopussa sellainen paikka, josta olisi voinut jo maalin tehdäkin ;)
Hieman haparoivan alun jälkeen kuitenkin hyvä peli molemmilta joukkueilta.

FC Kuusysi (valkoinen) - PEPO/Keltainen 0 - 5

Toinen ottelu oli FC Kuusysiä vastaan. Heti alkuun oli pelin käsikirjoitus selvä, PEPO vie ja Kuusysi vikisee. Martta nimittäin pääsi kolme kertaa alussa  nokikkain  vastustajan maalivahdin kanssa ja kolmannesta ( aiemmista yrityksistä oppineena) laittoi sijoittaen pallon oikeaan alanurkkaan. Muutamaa  minuuttia myöhemmin Nella syötti Veralle avopaikan ja tilanne oli jo 2-0. Tämän jälkeen Aamu laukoi 3 - 0. Millin tekemä 4 - 0 oli turnauksen hienoimpia  maaleja, kun Sallin kovasta syötöstä Millin ei tarvinnut muuta kuin ohjata pallo maaliin ja sekin vielä tolpan kautta :) Aamu viimeisteli 5-0 lukemat Millin
syötöstä.

Pelillisesti tämä oli turnauksen helpoin peli ja yllättäen Kuusysi oli aika vaisu koko turnauksen. Paremmalla viimeistelyllä PEPO olisi voinut mättää  tässä ottelussa rumat lukemat.

PEPO/Keltainen - JyPK (musta)  3 - 1

Alkusarjan viimeinen peli oli Jyväskylän tyttöjä vastaan. Ennakkoon tiesimme, että vastaan tulisi kuitenkin jo pelaavampi joukkue.  Alkuun peli olikin tasaista vääntöä ja molemmissa päissä oli tilanteita, kunnes Aamu kiersi lähes koko JyPKin puolustuksen ja sijoitti
vasemmalla jalalla pallon varmasti verkkoon 1-0. Toista maalia saatiin odottaa edellisestä melkein 10min kunnes Aamu vapautti Iidan keskeltä läpi tilanteeksi 2-0. Nella iski muutamaa minuuttia myöhemmin tilanteeksi 3-0 Veran syötöstä. Lopuksi JyPK pääsi kaventamaa 1-3 puolustuksen nukahduksen vuoksi.

Loppuottelu PEPO/Keltainen - PaRI ( Palokka, Jyväskylä ) 1 - 0

Loppuotteluun saimme vastaamme joukkueen, joka on pärjännyt erinomaisesti ikäluokkamme turnauksissa ympäri Suomea. Ja jännitystä ei ottelusta puuttunutkaan, vaan loppuun asti sai jännittää pelitapahtumia. Kun PEPO-lasien kautta katsoin ottelua niin mielestäni kuitenkin enemmän peli oli PaRin päädyssä. Toki PaRi teki nopeita pistohyökkäyksiä PEPOn päätyyn ja muutamasta sellaisesta oli myös mahdollisuus
tehdä maali. Onneksemme maalimme pysyi koskemattomana osin tuurilla sekä mainion maalivahtimme Inkan asiosta. Sen sijaan PEPO rokotti 21min kohdalla, kun Aamu löysi keskeltä vapaana olleen Nellan, joka iski ottelun ainokaisen 1-0.

Hyvä turnaus tytöiltä. Kasvoimme taas joukkueena turnauksen edetessä ja mikä tärkeintä pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Sillä pärjää pitkälle tällä hetkellä. Oli myös mukavaa huomata, että vaihdosta tullut pelaaja paikkasi mainiosti vaihtoon menneen pelaajan. Eli heikkoa lenkkiä ei ollut. Erityismaininnan saa Sanna, joka on ottanut huiman harppauksen viime kaudesta. Halu saada pallo näkyi myös katsomoon asti.

Jos jotain parennettavaa jäi niin ehdottomasti se on prässääminen vastustajaa, kun pallo ei ihan jalassa vielä ole. Tästä valmennus puhuikin tytöille ja siihen tullaan
panostamaan seuraavien kuukausien aikana. En sitten tiedä oliko valmennuksella puhetta tytöille siitä, että esim. laidat voisivat olla aktiivisempia, kun pallo on meillä ? Nyt oli montaa kertaa tilanne, kun laituri jäi paikalleen odottamaan palloa, kun olisi voinut liikkua laidalla ylöspäin ja saanut samalla välimatkaa ja aikaa enemmän vastustajan puolustajiin.

Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille kahviossa, leipojille sekä siistijöille.

PEPO/Keltaisen kokoonpano Visma Areena Cupissa

Inka mv, Kerttu, Sara, Salli, Aamu, Iida, Milli, Nella, Martta, Vera ja Sanna

PEPO/Lila:

PEPO/Lila – FC Kuusysi/Sininen 0 – 1

Visma Areena Cup alkoi PEPO/Lilan osalta ottelulla FC Kuusysiä vastaan. Alku näytti jo hyvältä kun Karo pääsi jo toisella minuutilla läpiajoon. Kuusysin maalivahti sai kuitenkin torjuttua Karon yrityksen ja ottelu jatkui maalittomana. Heti seuraavalla minuutilla Kuusysi pääsi vastahyökkäykseen päässen laidalta keskittämään, jonka Aino kuitenkin hienosti poimi. Kuudennella minuutilla Kuusysi sai kulman, jonka jälkitilanteesta tuomittiin epäsuora vapari PEPOn rangaistusalueelta. Tästä seurasi pitkä piinaava hetki kun pallo pomppi PEPOn rangaistusalueella edestakaisin kunnes Paula hienosti pääsi purkamaan pallon pois. Kuusysi sai painettua pelin PEPOn kenttäpuoliskolle kerta toisensa jälkeen, mutta ei kuitenkaan päässyt todella vaarallisiin tekopaikkoihin. Ottelun ratkaisu tuli pelin loppupuolella, kun Kuusysi sai vaparin kuudentoista metrin rajalta. Vapari ammuttiin hienolla vedolla suoraan takayläkulmaan. Peli päättyi 0 – 1.

JyPK/Valkoinen – PEPO/Lila 3-1

Vastustaja sai alusta asti pelin PEPOn puolustusalueelle. PEPO pääsi ajoittain kuitenkin nopeisiin vastahyökkäyksiin. Painostus kuitenkin jatkui ja johti lopulta maaliiin kuudennella minuutilla. PEPO joutui maalin jälkeen jatkamaan puolustustaisteluaan ja maalissa ollut Karo joutui välillä venymään huimiin torjuntoihin. Kolmentoista minuutin kohdalla JyPK sai toisen maalinsa. Pian tämän jälkeen Pepo pääsi puolittain läpi Paulan juoksulla. Paula antoi hienon syötön toiseen laitaan Emmalle, joka laukaisi, mutta JyPKin maalivahti torjui. Seuraavasta vastahyökkäyksestä vastustaja rokotti 3-0. Lopussa PEPO alkoi jälleen saamaan vastahyökkäyksiä, jollaisesta Sohvi lopussa kavensi pelin 3-1:een. Sohvi malttoi hienosti kiertää vastaan tullen maalivahdin. Peli päättyi 3-1 Jyväskylälle.

PEPO/Lila – PaRi 0 – 2

Lohkon viimeinen ottelu käytiin PaRi:a vastaan. PaRi painoi pelin PEPOn päähän alusta asti. Kolmannella minuutilla PEPOn maalipotkun jälkeen PaRin hyökkääjä riisti pallon puolustajalta ja rokotti 1-0. PaRi jatkoi painostustaan, mutta PEPOkin alkoi saamaan vastahyökkäyksiä. Yhdeksännellä minuutilla Helmi pelasi Paulan puolittaiseen läpiajoon. Laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin maalivahtia. PaRi lähti tilanteesta vastahyökkäykseen ja onnistui. Peli oli 0 – 2. Jatkossa PaRin painostus johti useisiin läheltä piti tilanteisiin ja PEPO hyökkäsi vastahyökkäyksillä minkä pystyi, mutta lukemat pysyivät ennallaan. Lopussa vielä PaRin hyökkääjä pääsi läpi, mutta Aino torjui hyökkäyksen hienosti vastaantulollaan.

Sijoitusottelu 7.-8. PEPO/Lilat – FC Kuusysi/Valkoinen 1-1 (2-3 rp.)

Alussa Kuusysi painosti ja oltiin puolustuskannalla. Pikkuhiljaa alettiin päästä peliin mukaan ja alettiin saada enemmän ja enemmän hyökkäyksiä. Kymmenen minuutin kohdalla saatiin pitkä hyökkäys Kuusysin maalille, josta Helmi rokotti 1-0. Tämän jälkeen PEPO hallitsi pelitapahtumia, mutta maaleja ei saatu enempää tehtyä. Ottelun lopussa Kuusysi alkoi jälleen saada ottelua itselleen ja tasoitti lopulla kulman jälkitilanteesta 1-1. Peli loppui tasapeliin.

Rangaistuspotkukilpailussa Kuusysi oli parempi lukemin 3-2.

Apuvalmentajan mielestä tosi hyviä tiukkoja pelejä. Joukkue suoriutui kokemukseen nähden minun mielestäni yllättävän hyvin. Ja muistetaan, että lä'hes samalla joukkueella voitettiin turnaus lauantaina.

Kokoonpano:Aino, Sonja, Sohvi, Eevi, Helmi, Saana, Emma, Roosa, Karo, Hertta ja Paula