7.6.2017

FC LaPan järjestämässä T11 piirisarjatapahtumassa Harapaisessa hyvän ilman (+20) lisäksi oli saaneet kutsun paikalle FC Peltirumpu (Kouvola), PEPO ja PeKa (Kotka). Monien poissaolojen vuoksi myös Salli ja Aamu nostettiin pelaavaan kokoonpanoon.

FC Peltirumpu - PEPO  1 - 8

Ensimmäiseen peliin saimme vastaamme Rummun porukan. Aikaisemmissa väännöissä todella tasaisia pelejä ollaan pelattu Rummun tyttöjä vastaan. Tällä kertaa (ikävä kyllä) joukkue tuli Lappeenrantaan haasteporukalla, jossa kuitenkin muutamia tyttöjä oli myös kilpajoukkueesta.
Peli alkoi PEPOn hyvällä  pallonhallinnalla ja maalipaikkojakin oli ihan alkuminuuteista lähtien, kunnes 6min kohdalla Rummun voimahyökkääjä Minttu Härkönen karkaa vasemmalta läpi ja todellisella tykillä pamauttaa numerot 1-0 Kouvolan tytöille. Tämän jälkeen peli hetkeksi rauhoittuu..
Olisiko tässäkin ollut kyse vanhasta sananlaskusta "tyyntä myrskyn edellä",  kun näyttävillä kuvioilla PEPO alkaa ottamaan enemmän ja enemmän otetta pelistä. Kun peliä on pelattu 13min niin Mata upealla välisyötöllä löytää keskeltä Aamun, joka sijoittaa pallon varmasti maaliin vasemmalla jalalla (1-1). Seuraava maali oli Sallin käsialaa, kun Helmi löytää Sallin viistosti takaa ja oikean jalan moukari uppoaa oikeaan kulmaan (1-2).
Näissä numeroissa mentiin tauolle.
En sitten tiedä mitä käärmekeittoa valmennus juotti tauolla, mutta peli parani vielä selvästi toisella puoliajalla ? Puolen tunnin kohdalla Aamun soolomaalit (1-3, 1-4) toivat jo turvallisen tuntuisen johdon, mutta lisää oli tulossa. Millin loistavasta läpisyötöstä Vera pyrähti läpiajoon, josta tyttö ei erehtynyt (1-5). Seuraava maali tuli Sallin kovan prässin ansiosta, kun tyttö otti pallon puolustajien ja maalivahdin sekoilun jälkeen (1-6). Minuutti
edellisestä oli Matan vuoro toimia viimeistelijänä, kun komea pommi yläkulmaan meni perille (1-7), syötön maalin antoi Vera. Viimeisen maalin viimeisteli Sohvi kiertämällä puolustajan sekä maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin ulkosyrjällä. Syötön maaliin antoi Vivian, joka löysi hienosti Sohvin puolustajien välistä.

Näihin numeroihin ei pidä tuudittautua. Tulevana lauantaina Miniliigan peleissä Kouvolassa tulee vastaan ihan toisenlainen ja varmasti "nälkäisempi" Peltirumpu.

PEPO - PeKa  9 - 1

Kuten valmennus aavistelikin niin seuraavassa pelissä ei alkuun liikettä löytynyt ?  Vaikka Vera rokotti jo vastustajaa 2min jälkeen (1-0), Matan toimiessa syöttäjänä niin pallonhallinnasta huolimatta seuraava maali nähtiin vasta 10min kohdalla kun vahvat pelit pelannut Mata karkasi keskeltä maalintekoon (2-0). Tämän jälkeen Salli teki minuutin päästä kolmannen osuman (3-0), Emman hienosta syötöstä. Tämä maali aukaisikin sen kuuluisan ketsuppipullon, kun seuraavaan kahteen minuuttiin iskettiin kolme maalia lisää!!! Viimeistelijöinä toimivat Vera (Milli) sekä Aamu kahdesti (6-0).
Myös vastustaja onnistui maalinteossa, kun vahvasti vasemmalta hyökännyt Veera Hiironen onnistui kaventamaan tilanteeksi (6-1). Vielä ennen taukoa Aamu kävi viimeistelemässä hattutempun soolomaalilla (7-1).

Toiselle puoliajalle laittoi valmennus pelipaikat uusiksi ja se näkyi myös yhteispelaamisessa. On välillä hyvä kokeilla muitakin pelipaikkoja, kuin se tuttu ja turvallinen :) Jakson maalit merkittiin Sohville (Vera) sekä Kertulle, joka prässäsi pallon pois maalivahdilta! Hieno suoritus! Lopputulos murskaava 9-1.

Näistä peleistä ei kannata liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä. Toki joukkue pelasi loistavasti, mutta ei vastustaja pystynyt missään vaiheessa paineistamaan meidän puolustusta kunnolla. Oli kiva kyllä katsella peliä, kun pallo liikkui hienosti ja löytyi niitä välejä mihin voi syöttää. Aivan loistavaa oli puhe myös kentällä, kun autettiin kaveria missä ollaan vapaana. Peleissä käytettii kolmea maalivahtia, kun Karoliina, Inka ja Sohvi onnistuivat maalilla hyvin (vähistä tilanteista huolimatta).

Kokoonpano: Inka "C", Karoliina, Sohvi, Eevi, Vivian, Emma R, Kerttu, Mata, Vera, Milli, Helmi M, Salli ja Aamu