T11-piirisarjassa tanssittiin PEPOn tahtiin

27.6.2017

Viimeistä kertaa Sammonlahden vanhalla tekonurmella pelattu T11-piirisarjatapahtuma keräsi kentän laidalle yllättävän paljon yleisöä. Sää oli Suomen suveen juuri sopiva, kun kaikenlaista ilmaa oli tarjolla. Lunta ei sentään satanut. Kioskipalvelut pelasivat loistavasti ja tarjolla oli myös jo kuuluisaa PEPOn makkaraa. Paikalle oli sarjaohjelman mukaisesti saapuneet FC LaPa, Valkealan Kajo sekä HaPK Haminasta.

Kajo – PEPO 0 – 4 (0 - 1)

Tässä pelissä on ensin palattava pari vuotta taaksepäin, kun muistellaan kevät/kesää 2015. Iloinen PEPOn tyttöjoukkue aloitti piirisarjan pelit Valkealassa ja ensimmäisenä kohdattiin juuri Kajo. Kun tuomari vihelsi pelin käyntiin niin katsomoon asti huomasimme, ettei todellakaan tule helppoa peliä, kun Kajon tytöt tulivat hurjalla ”sykkeellä” pelaajan alkujen päälle. Ottelu päättyi Kajon voittoon silloin 15-1 ja kaikki varmaan silloin näki miten oikea joukkue pelaa. Se muisteloista…

Palataan nykyhetkeen. Pelin tasaisen alun jälkeen PEPO alkaa pyörittämään peliä yhä enemmän Kajon päädyssä. Kahden yläriman ja yhden tolpan jälkeen vihdoin viimein PEPO onnistui maalinteossa, kun Aamu löytää keskeltä vapaana olleen Sohvin jonka tarkka sijoitus vasempaan alanurkkaan tuo PEPOlle 1-0 johdon.Vähän takkuinen alku kuitenkin tytöiltä? Johtuisiko välissä olleesta juhannuksesta ja pelaamattomuudesta. Näissä numeroissa kuitenkin tauolle.

Toiselle puoliajalle tuli selkeästi rennompi PEPO, kun toistaan hienompia hyökkäyksiä vyöryi Valkealan tyttöjen kenttäpäätyyn. Valmennuksen hyvillä ohjeilla pelattiin ehkä enemmän nyt laitojen kautta, jossa tuntui enemmän tilaa olevan. kun ottelua oli pelattu 34min niin kuitenkin keskeltä löytyi sitä tilaa kuitenkin, kun Karo tuikkasi Helmin läpiajoon ja Helmihän ei noista paikoista erehdy 2-0. Kuusi minuuttia myöhemmin oivallisella pelinluvulla Aamu aavisti Kajon maalinvahdin aikeet. Syötön katko ja pallo verkkoon 3-0. Viimeinen maali oli Sallin käsialaa, kun hyvältä paikalta läheltä maalivahdin aluetta tullut vapaapotku sahattiin Sallin ja Aamun toimesta verkkoon 4-0.

Lopuksi on todettava tästä pelistä, että eteenpäin on menty paljon kahden vuoden takaisesta :)

PEPO – HaPK 11 – 1  (5-0)

Vaikka olisi luullut, että Kajon kaadosta olisi tullut hyvänolon tunne joukkueelle päälle niin aavistelut heitti seuraavassa pelissä häränpyllyä. No joo, ehkä HaPK ei ollut sen luokan vastus, että olisi voinut horjuttaa PEPOn tyttöjen vahvaa itseluottamusta, mutta olihan se kuitenkin voittanut edellisessä pelissä FC LaPan 2-0.

Hyvään vauhtiin ottelussa päässyt Aamu aloitti maalinteon jo ensimmäisellä minuutilla 1-0. Toisen maalin kävi tekemässä Helmi kolme minuuttia myöhemmin Aamun syötöstä 2-0. Kun ottelua oli pelattu 10min niin Aamu siirsi kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Seuraavan iski Salli komean laukauksen tuloksena 4-0. Juuri ennen puoliaikaa Helmi onnistui karkaamaan vastustajan puolustukselta iskien jo 5-0. Tauolle siis näistä numeroista.

Toisen puoliajan PEPO aloitti taas vahvasti, kun Sallin pelin toinen maali näki päivänvalon 6-0. Tämän jälkeen seurasi pelissä vähän sekava vaihe ja Haminan tytöt onnistuivat kaventamaan ottelun 1-6 joukkueen kapteenin Mia Henricksin toimesta. Muutamien minuuttien sekavien vaiheiden jälkeen PEPO otti taas ottelussa emännän otteet, kun Mata onnistui siirtämään tytöt jo 7-1 johtoon. Pari minuuttia edellisestä Aamu löysi Sohvin vapaana hyvästä maalinteko paikasta, eikä Sohvi erehtynyt 8-1. Kolme viimeistä maalia viimeisteli Aamu Sohvin sekä Sallin avustamina jolloin loppulukemiksi muodostui murskaavat 11-1.

Hyviä pelejä tytöiltä. Selvästi nautittiin pelaamisesta ja käytettiin kentällä ääntä. Eräs mieshenkilö tuli sanomaan pelin loppuhetkillä, että E-tytöt pelaa upeaa peliä. Harvoin kuulemma näkee noin valmista pelaamista nuorelta joukkueelta. Siitä jälleen kerran iso kiitos valmentajille, jotka ovat ajaneet pelaajille tietynlaisen pelityylin, jolla pärjää pitkälle näissä piirisarjan karkeloissa. Syyskaudella odottaa kuitenkin uudet haasteet, kun T11-sarja jätetään taakse ja etsitään parempia pelejä T12-sarjasta. Yksi turnaus kuitenkin on ennen kesälomaa nimittäin Mikkelin turnaus, joka pelataan 1-2.7.2017 Mikkelin raviradalla.

Mukavaa kesälomaa tytöille ja vanhemmille.