T12 jatkoi voittoputkessa

13.8.2017

Kotijoukkue PEPO sai kotiturnaukseen Sammonlahteen vieraikseen Kotkan Jäntevän sekä FC Loviisan. Lämmin, mutta pilvinen sää toivotti vieraat tervetulleiksi uusitulle tekonurmelle, joka on jo saanut käyttäjiltä positiivisia kommentteja.

PEPO - Jäntevä 7 - 1

Ensin kohtasimme Jäntevän, joka ikävä kyllä oli saanut paikalle ainoastaan kahdeksan pelaajaa. Kahden pelaajan piti tulla vähän myöhässä, mutta ikinä pelaajat ei kentälle löytäneet. PEPOllekin murheita toi Sohvin loukkaantuminen alkulämpöjen aikana. Peli kuitenkin aloitettiin pöytäkirjassa olevan ajan mukaisesti tasan kello 13:00.
Peli alkoi PEPOn kannalta täydellisesti, kun ajassa 17 sekuntia iski Annika pelin ensimmäisen Aamun syötöstä. Tässä vaiheessa kukaan Jäntevän pelaaja ei ollut koskenut palloa !
Kun oli pelattu vasta kolme minuuttia niin Jäntevä iski tasoituksen puolustuksen pienen sekoilun päätteeksi. Pallo olisi ollut pelattavissa pois, mutta se puheen puuttuminen aukaisi Jäntevän Milja Kivirannalle vapaan paikan, josta kova maalintekijä ei erehtynyt 1-1.
Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun seuraavalla minuutilla Martta syötti Aamun läpi 2-1.
Tästä maalista neljä minuuttia lisää ja Sallin komea pommi meni suoraan ylänurkkaan. Syötön maaliin antoi Aamu. Muutamaa minuuttia myöhemmin vastustajan puolustaja Aino Harju satutti polvensa siten, ettei tytöstä ollut jatkamaan peliä. Näin ollen Jäntevä joutui jatkamaan peliä yhden pelaajan verran vajaalla. Näissä numeroissa kuitenkin tauolle.

Toinen jakso alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen loppui, laiskalla liikkeellä. Vasta 38min kohdalla nähtiin seuraava maali, kun Sallin hienosta syötöstä Aamu pääsi lataamaan numerot 4-1:een. Neljä minuuttia myöhemmin Paulan hyvästä syötöstä maalille laukoi Annika PEPOn 5-1 johtoon. Pari minuuttia edellisestä, Kertun kovasta pommista ohjasi Aamu maalivahdin pudottaman pallon maaliin 6-1.  Viimeisen maalin teki myös Aamu, tällä kertaa syötön maaliin antoi Sonja.
Erikoista: Polvensa satuttanut Aino Harju pelasi toisen jakson Jäntevän maalissa.

FC LOVIISA - PEPO 0 - 5

Toinen peli oli Loviisaa vastaan. Tässäkin ottelussa tuli ennen peliä jobinpostia, kun jo aikaisemmin varpaansa telonut Ilona ilmoitti valmennukselle, ettei pystyisi pelaamaan. Näin peli aloitettiin kymmenellä tytöllä. Se ei tuntunut peliin vaikuttavan vaan komeiden kuvioiden päätteeksi Annika toimitti pallon verkkoon 6min kohdalla 0-1. Viimeisen syötön maaliin antoi Martta. Vaikka PEPO hallitsikin ottelua maalin jälkeen suvereenisesti niin seuraava maali nähtiin vasta 17min kohdalla, kun Sallin toimittama kulmapotku meni sovitusti Aamun jalkaan jolloin tyttö pääsi ohjaamaan pallon tyhjään maaliin 0-2. Muutamaa minuuttia myöhemmin samainen Aamu katkaisee puolustuksen purkupallon ja iskee numerot 0-3:een. Seuraava maali oli ehkä ottelun komein, kun Annika ja Paula pelasivat puolustuksen sinne kuuluisalle kebabkioskille ja viimeiseksi palloon koskenut Paula siirsi PEPOn 0-4 johtoon. Näissä numeroissa tauolle.

Toisella jaksolla PEPO hallitsi vieläkin enemmän peliä. Jakson alkuun tuli kuitenkin ainoa maali, kun Martan syötöstä Annika laukoi ottelun viimeisen maalin 0-5. Tämän jälkeen FC Loviisa sai ottaa yhden pelaajan lisää kentälle. Sillä ei ollut kuitenkaan voimasuhteiden kannalta mitään merkitystä, kun PEPO hallitsi silti peliä, vain maalit jäivät puuttumaan.

Hyviä pelejä tytöiltä. Pallo liikkui hienosti ja puhettakin pidettiin. Pelattiin joukkueena ja haettiin niitä paikkoja mihin voi syöttää. Myös ns. tutkaparejakin alkaa löytymään, kun tietyt tytöt löytävät hienosti kentältä toisensa. On kuitenkin hyvä muistaa, että pelitemmoltaan nämä pelit eivät ole sitä ihan parasta vaan töitä on tehtävä lisää, jotta henk.kohtainen taito ja nopeammat jalat saataisiin niitä kovemmin prässääviä joukkueita vastaan. Tahdon vielä lopuksi mainita neljä pelaajaa, jotka pelistä toiseen laittavat itsensä likoon joukkueen puolesta. Nämä neljä ovat Aamu, Salli, Annika ja Sara. Kova henkilökohtainen työ jalkapallon hyväksi alkaa näkymään !