T12 voitti ja hävisi kärkipeleissä

15.8.2017

Aurinkoinen ja lämmin ilma otti vastaan Haminan Pallokissat ja Kouvolan Sudet uusitulle Sammonlahden tekonurmelle. Ilmassa oli aistittavissa pientä jännitystä, kun paikalle saapuneista joukkueista ei ollut kukaan hävinnyt otteluakaan syyskaudella.

PEPO - HaPK 5 - 1

Ensin kohdattiin HaPK, joka oli saanut nyt matkaan kovat maalintekijät Oona Kelkan ja Ellan Arpiaisen. Ottelun alku oli jälleen kerran tasainen, mutta vähitellen PEPO alkoi saamaan juonesta yhä paremmin kiinni. Komeat syöttökuviot seuraavat toinen toistaan, kun tytöt näyttävät parastaan.
Nyt löydetään omia pelaajia upeasti kentällä, voitetaan kaksinkamppailuja ja uskalletaan pelata omaa peliä. HaPK ei välillä saa palloa millään pois, kun selvästi taitavampi PEPO kierrättää palloa pelaajalta toiselle. Tälläistä peliä on mukava katsoa !!

Ensimmäinen maali näkee päivän valon 12min kohdalla, kun Salli pelaa Aamun yksin läpi ja tilanne oli 1-0. Neljä minuuttia myöhemmin vahvan nousun maalille tehnyt Annika pystyy syöttämään maalinedestä vielä Paulalle, joka sai pistää pallon melkein tyhjään maaliin 2-0. ja neljä minuuttia edellisestä Veran nopea nousu oikeasta laidasta, josta syöttö maalille toi Aamulle vapaanpaikan siirtää kotijoukkue jo 3-0 johtoon. näissä numeroissa tauolle.

Toinen jakso alkoi PEPOn vahvalla hallinnalla myös. Ainut kosmeettinen virhe osui 32min kohdalle, kun Ellan Arpiainen pelattiin vapaaseen paikkaan ja kova maalintekijä ei noista erehdy. Onneksi kuitti maaliin tulee kuitenkin nopeasti, Kun Sallin syötöstä Aamu kävi tekemässä tilanteeksi 4-1. Pelin viimeisen maalin teki myös Aamu volleypallolla maalivahdin yli 5-1. Tilanne se alkunsa Sallin pitkästä sivuraja heitosta.

Kaikkien kenttäpelaajien lisäksi ottelussa onnistui myös maalivahti Inka, joka muutamalla upealla torjunnoillaan ja nopeilla pelin avaamisillaan ei antanut vastustajan juurikaan aikaa hengähtää. Loistava peli joukkueelta, joka kokonaisuudessaan taisi olla kauden ehjin suoritus ? Vastustajan JoJo sanoi pelin aikana omille pelaajilleen, että katsokaa miten jalkapalloa pitäisi pelata :)

Sudet - PEPO 4 -1

Toiseen peliin vastaan asettui Sudet, joka edellisen pelin perusteella olisi ollut lyötävissä samoilla aseilla, kuin HaPK, mutta mitä vielä ? Täysin passivoitunut ja liikkumaton PEPO ei saanut alkuun ollenkaan Susien Ella Peltosta kiinni vaan tyttö kiitti kaksi kertaa kunniakujasta, jonka PEPOlaiset tekivät hänelle. Sarjan paras maalintekijä ei muuta tarvinnut ja tilanne oli hetkessä 2-0 Susille. Kentälle laskeutui näiden maalien jälkeen hiljaisuus...Vaikka tämän jälkeen ensimmäisellä jaksolla oli PEPOllakin erinomaiset paikat kavennukseen, jopa tasoitukseen niin tyhjääkään maaliin ei palloa saatu.

Toisella jaksolla 38min kohdalla Ella kävi kuittaamassa hattutempun, kun tyttö oli unohdettu maalin eteen aivan vapaaksi 3-0. Loppua kohden saatiin sentään pientä painostusta Susien päädyssä, kun muutamat syöttökuviot osuivat kohdilleen. Kun ottelua oli pelattu 46min niin PEPO sai tehtyä ottelun ainokaisen Aamun vapauttaessa Veran maalintekoon 3-1. Viimeisellä minuutilla Sudet onnistuu vielä kulmapotkusta kaunistelemaan loppunumeroiksi 4-1. Maalin teki Vera Cubilla.

On se ihmeellistä, miten Sudet on päässyt tyttöjen korvien väliin ? Vaikka pelillisesti olemme samalla tasolla niin itse ottelu hävitään.Kaiken A ja O on se oma pelaaminen, jos sitä ei näy niin ottelu tod.näk. hävitään. Onneksi kohtaamme Sudet vielä tällä kaudella niin pääsemme hakemaan siitä pelistä revanssia.