Miniliigaa pelattiin Kuopiossa kilpa- ja haastajasarjassa

27.8.2017

Miniliiga on vapaamuotoinen futissarja joukkueille, jotka yrittävät pelaamalla pelata jalkapalloa. Ajatus miniliigasta lähti aikoinaan FC Peltirummun Sami Vuoriolta, jonka mielestä pelkät piirisarjan pelit ei pitkänpäälle joukkuetta kehitä. Myllykoskella pelattiin keväällä ja nyt järjestelyvuorossa oli Kuopion Pallokissat. Turnauksessa pelataan kilpa-ja haastesarjat. Pelimuotona on 8 vs 8 ja peliaikana 2x25min.

FC Peltirumpu - PEPO 1 - 2 (0-0) kilpa

Ensin kohtasimme FC Peltirummun tytöt, joiden kanssa olemme pelanneet muutaman viime vuoden aikana hyvän tasoisia otteluita, joista ei ole tunnettakaan puuttunut.
Peli alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen päivän "kuntoa". Pikkuhiljaa PEPO alkaa saamaan kuvioita onnistumaan, mutta ensimmäisellä jaksolla laukaukset ei ihan osu kohdilleen tai sitten vastustaja ehtii väliin. Monta kertaa kuviot meni myös liian pieniksi tai ne pelattiin sumppuun. Tasatilanteessa tauolle 0-0.
Tauolla valmentaja painotti oman pelin tärkeyttä, joka alkoikin tuottaa tulosta toisella jaksolla. Vaikka molemmat joukkueet pelasivat upeaa syöttöpeliä niin maalipaikoilla PEPO oli terävämpi.
Kun toista jaksoa oli pelattu 10min niin luottopuolustaja Sara spurttasi oikealta laidalta läpi aina vastustajan maalille asti. Ensimmäinen vedon maalivahti torjui, mutta kolarissa kimmonnut pallo tuli Sannalle, joka siirsi sen takaisin Saralle. Saran vastapalloon tykittämä maali toi PEPOlle 1-0 johdon. Tästä maalista tytöt oikein innostuivat ja esittivät seuraavien minuuttien aikana ehkä kauden parasta peliä? Pari minuuttia edellisestä Sallin loistosyötöstä Aamu tykittää maalivahdin käsien kautta numerot 2-0:aan. Maalia seurasi ylärima ja tolppa, mutta enempää maaleja ei PEPOn puolelta nähty.
Sen sijaan, kuin varkain viisi minuuttia ennen loppua Rumpu onnistuu hyvällä prässillä saamaan pallon haltuun PEPOn maalin läheisyydessä ja tarkka roikkupallo maalivahtimme Inkan yli tuo vastustajan maalin päähän. Viimeisien minuuttien aikana ei maaleja enää nähty, mutta yksi tolppa nähtiin Rummun maalilla. Lopputulos 2-1 PEPOlle ja Rummun valmentajatkin olivat tyytyväisiä ottelun tasoon samoin kuin PEPOn taustatkin.

PEPO - Pallokissat 6 - 2 (2-0) kilpa

Toinen peli oli Pallokissoja vastaan. Kuopion tytöt aloittivat pelin kovalla tempolla ja jokseenkin unelias PEPO oli vaikeuksissa. Kesken Kissojen painostuksen Sara saa Sannalta syötön, muutama nopea askel vastustajan maalia kohti ja oikean jalan kurotus 1-0. Maalin jälkeen PEPO otti pallonhallinnan kentällä ja hyvällä syöttöpelillä Annika löytää Sannan maalilta vapaasta paikasta, josta Sanna ei erehdy 2-0. Tauolle näistä numeroista.
Toisella jaksolla PEPO lisää vauhtia ja Pallokissat on helisemässä. Kun peliä on pelattu 28min niin Aamu katkaisee maalivahdin syötön puolustajalle ja pistää pallon kolmannen kerran vastustajan maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin Sara karkaa oikealta läpi ja pistää tarkasti etunurkasta sisään 4-0.
Kun peliä on jäljellä kymmenisen minuuttia Pallokissat avaa maalihanansa. Kolmeen minuuttiin he iskevät kaksi komeaa maalia ja hetken PEPO on sekaisin. Tytöt kuitenkin kestävät ja kolme minuuttia ennen loppua iskeekin vielä PEPO Millin toimesta, kun hän saa vapaaseen paikkaan syötön Aamulta 5-2. Viimeisellä minuutilla Helmi kiertää puolustuksen ja laukoo loppunumeroiksi 6-2. Syötön maaliin antoi Salli.
Yksi tyttö oli pelissä yli muiden...Sara, joka jaksoi hyökätä ja puolustaa.

PEPO - JyPK 0 - 2 (0-1) kilpa

Viimeiseen peliin vastaan tuli JyPK, joka oli vahvistanut rivejään Palokan Riennon tytöillä. Jo alkulämpöjen aikana valmentaja huomasi, ettei tytöissä ollut enää virtaa. Lämmöt otettiin mahdollisimman lyhyenä, kun aikainen herätys ja kovat pelit olivat vaatineet veronsa.
JyPK ottikin heti ottelussa pallonhallinnan, kun väsynyt PEPO ei jaksanut tehdä kentällä mitään ylimääräistä. Sitkeästi puolustanut PEPO kesti aina ensimmäisen jakson loppuhetkille ennenkuin JyPK sai maalihanansa auki. Pienellä tuurilla pallo pomppi avopaikkaan ja siitä 0-1. Näissä numeroissa kuitenkin tauolle, vaikka JyPK järjesti ihan loppuun aikamoisen mellakan PEPOn maalille.
Toisen jakson puolessa välissä JyPK ratkaisi ottelun iskemällä 0-2:een pienien virheiden ja väsymyksen takia. Hattua on kuitenkin nostettava tytöille, kun jaksoivat taistella loppuun asti. Lopussa oli vielä PEPOllakin paikkoja kaventaa tai jopa tasoittaa peli, mutta ei tällä kertaa onnistuttu. Ansaittu voitto kuitenkin JyPKille.
Pelit palvelivat taas hyvin niitä juttuja mitä lähdettiin hakemaan. Mikään joukkue ei turnauksessa ei lähtenyt roiskimaan palloa vaan yritettiin pelata paineen alta pois. Kiva näitä pelejä on katsoa, kun taitavat tytöt esittävät toinen toistaan hienompia kuvioita. Näitä pelejä lisää !!!
Ja niitähän tulee, 23.9 PEPO järjestää oman Miniliiga tapahtuman Sammonlahdessa. Kannattaa jo nyt merkitä päivä kalenteriin !

Kilpajoukkue Miniliigassa:
Inka "C", Karoliina, Sara, Kerttu, Milli, Aamu, Salli, Sanna, Annika, Iida, Martta, Paula, Eevi ja Venla

Miniliiga Kuopio Haasteryhmä

PEPO – FC Peltirumpu 1-5

Valmentajaa vähän kylmäsi kun vastustajaksi asteli paljon samoja tyttöjä kun edellisessä pelissä kilpasarjassa. Peltirumpu ottikin otteen ottelussa ja Pepon hyökkäykset olivat vastahyökkäyksiä. Viiden minuutin kohdalla Paula nousi vastahyökkäyksessä läpiajoon, mutta maalivahti vei pidemmän korren. Peltirumpu painoi peliä Pepon päätyyn ja kahdentoistaminuutin kohdalla Pepo ei saanut painetta purettua maalialueelta ja Pelitirumpu siirtyi 1-0 johtoon. Paula tasoitti kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen 1-1 katkaisemalla maalivahdin avauksen ja laukomalla pallon maaliin.

Puoliajan jälkeen tultiin peliin puolivaloilla ja ensimmäisestä peltirummun hyökkäyksestä pallo kaivettiin Pepon maalista. Peli jatkui Pepon puolustustaistelulla, josta pyrittiin hyökkäämään vastaan mitä pystyttiin. Peltirumpu oli kuitenkin tänään parempi ja onnistui vielä kolmesti maalinteossa. Peli päättyi 1-5.

PEPO – Pallokissat 1-3

Pallokissoja vastaan peli oli silmämääräisesti jo tasaisempi kuin peltirumpua vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla päästiin 1-0 johtoon kun Karoliina nousi keskeltä maalille saakka ja pisti pallon maaliin.

Toisella puoliajalla Pallokissat nousi ensin tasoihin ja lopulta ohi. Pepon runkopelaajille peli oli kolmas putkeen ja se alkoi näkymään väsymyksenä. Ensin viidenminuutin pelin jälkeen Pallokissat tasoitti kaukolaukauksella. Kymmenen minuuttia tästä tuli Pepon musta minuutti ja pallokissat karkasi kahden maalin johtoon. Väsymys alkoi vähän näkymään, koska tämä oli osalle pelaajista kolmas peli putkeen ja kunnen loppukiriin ei enää voimat riittäneet. Vastustajan valmentaja kommentti oli pelistä, että sinulla on hyviä tyttöjä, kun tuosta hieman kasvavat.

JyPK- PEPO 7-2

Kolmannessa pelissä maaliin meni ensimäistä kertaa Sara. Oli ehkä vähän huono peli aloittaa maalivahdin ura, sillä Pepon tytöt olivat koko ensimmäisen kymmenminuuttisen tosi pahasti sillassa. Omalta puolustusalueelta ei meinattu päässä pois ollenkaan ja kymmenen minuutin kohdalla peli oli jo 3-1. Pepon maalin teki Iida laitanousulla, jonka Iida päätti kaukolaukaukseen, joka upposi maaliin. JyPK onnistui puoliajalla vielä kolmesti, koska onnistui pitämään pelin koko ajan Pepon maalialueen luona.

Toisella puoliajalla saatiin vähän ryhtiä peliin tai sitten JyPK nosti jalan pois kaasulta. Puoliajan alussa JyPK lisäsi johtonsa 7-1 kulmasta. Tämä oli jo ottelun kolmas maali, joka tehtiin Pepon maaliin kulmasta. Kulmatilanteiden puolustamisessa saattaisi olla parantamisen varaa. Puolivälissä Pepottaret saivat vähän lohtua, kun Venla kavensi pelin 7-2 Iidan oivasta syötöstä.

Hyviä asiota peleistä: Pepon pelaajat olivat järestään pienempiä kuin vastustajat. Silti ei arkailtu mennä päälle. Sara pelasi hyvin kovassa kyydissä. Paula kantoi välillä koko joukkuetta reppuselässä. Puolustusparille Viitakoski – Paalumäki tosi vahva suoritus hirvittävästä työmäärästä huolimatta.

Kokoonpano: Saana, Maisa, Emma, Hertta, Helmi, Iida, Paula, Eini, Eevi, Venla, Karo, Inka, Martta ja Sara.