T12 palasi voittokantaan

26.8.2017

Imatran Karhumäen tekonurmella aloitettiin jo syyskierroksen toista "rundia", kun StU, IPS ja PEPO iskivät yhteen. Vaihtelevat olosuhteet toivat tapahtumaan oman mausteensa. Ennen ottelua, pelipalaverissa valmentaja korosti oman pelitavan pelaamista, jonka pitäisi tänään riittää. Hyvin riitti...

StU - PEPO 0 - 10 (0-6)

Ensin pelasimme StU:ta vastaan. Edellinen peli pari viikkoa aiemmin oli päättynyt PEPOn 10-0 voittoon, joten odotettavissa oli, että PEPO hallitsee palloa ja StU keskittyy lähinnä vastahyökkäyksiin. Ja ennakko-odotuksien mukainen ottelu tuli. Heti alusta lähtien PEPO pystyi vyöryttämään palloa StU:n päätyyn paremman liikkeensä ja taitavampien yksilöiden ansiosta. Sillä jo 3min kohdalla Annika pelasi Aamun läpi, josta tarkalla vedolla takanurkkaan syntyy 1-0 PEPOlle.
Neljä minuuttia myöhemmin kovaan prässiin joutuneet vastustajat kaivoivat pallon taas verkosta, kun Annikan vedosta pallo oli pyörimässä maaliin, mutta nopea puolustaja kerkesi kuitenkin väliin. Valitettavasti vaan tyttö potkaisi pallon omaan maaliin, kun pallo oli jo niin lähellä maalia. 2-0 PEPOlle.
Kolmannen maalin teki Aamu pallonriiston jälkeen 3-0. Seuraavan iski Eevi maalin edestä Sannan? syötöstä 4-0. Vahvan pelin pelannut Sara spurttasi tekemään seuraavan maalin, kun aikaa oli kulunut ainoastaan 13min 5-0. Jakson viimeisen tinttasi Aamu 23min jälkeen 6-0.
Toisen jakson alussa pelattiin ottelun tasaisinta peliä ja StU:kin sai muutaman kavennuspaikan aikaiseksi, mutta puolustuksen maltillisen pelaamisen ansiosta vastaiskuilta vältyttiin. Sen sijaan puolen tunnin kohdalla nähtiin Inkan teho hetki, kun tyttö pamautti pariin minuuttiin kaksi maalia. Syötön molempiin osumiin tarjoili Aamu. Sara iski 36min kohdalla pelin toisensa komean nousun jälkeen vasemmasta laidasta 9-0. Viimeisen teki taas Aamu vastustajan puolustajien virheen jälkeen 10-0.

PEPO - IPS 5 - 2 (2-0)

Toiseen peliin vastaan tuli Imatran Palloseura. Selvästi paremmalla liikkeellä vastaan tullut IPS pystyi paremmin prässäämään PEPOn pelin rakentelua. Sekä myös edellisen pelin loppuhetkillä tullut rankkasade viilensi PEPOn tyttöjen pelihaluja. Tasainen avausjakso päättyi IPS:n kannalta ikävästi, kun 20min pelin jälkeen vastustajan puolustaja potkaisi purkupallon omaan maaliin (1-0). Maalista meni pikkuisen vastustajan "pasmat" sekaisin, kun pari minuuttia myöhemmin Annikan potku vei PEPOn (2-0) johtoon. Syötön maalin antoi Aamu. Näistä numeroista tauolle.
Seuraava jakso alkoi varsinaisella rankkasateella ja kukaan paikalla olijoista ei säästynyt kastumiselta. IPS sen sijaan hyödynsi hyvin sadetta iskemällä kavennuksen 30min kohdalla (2-1). Kahdeksan minuuttia myöhemmin kulman jälkitilanteesta Milli siirsi PEPOn taas kahden maalin johtoon (3-1) Annikan syötöstä. Annikan hyvä vire ottelussa sai jatkoa 41min kohdalla, kun Inka pelasi Eevin laidalta läpi josta tarkka syöttö maalivahdin käsien kautta aukaisi Annikalle tyhjän maalin ja siitä paikasta ei Annika ei erehdy (4-1).
IPS ei kuitenkaan lannistunut vaan kolmea minuuttia myöhemmin se iskee numerot 4-2:een puolustuksen virhearvioinnin ja puhumattomuuden vuoksi. Ottelun loppunumerot teki Aamu 48min kohdalla pienen pujottelun jälkeen (5-2).
Peleistä jäi se mieleen, että omalla pelillä pärjää hyvin, kun vastustaja ei "prässää" liikaa. Olosuhteet olivat tänään hieman oikukkaat ja se teki pelaamiseen omat mausteensa. Joukkue pelasi hyvin, kun muistettiin käyttää ääntä ja autettiin pakollista pelaajaa omalla liikkeellä. Aamu omilla taidoillaan helpotti heikoilla hetkillä joukkuetta. Maalivahdit Inka ja Karoliina pelasivat ottelut puoliksi.
Erikoista: Joukkue pelasi kymmenellä pelaajalla molemmat pelit viimehetken esteiden takia.