T12 varmisti mitalin piirisarjassa

3.9.2017

PEPOn T12 joukkue matkasi tällä kertaa Katajaisten kentälle Kotkaan. Tällä kertaa piirisarjatapahtuman järjesti Jäntevän tytöt.

Jäntevä - PEPO 1 - 5 (0-3)

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui kotijoukkue Jäntevä. PEPO aloittikin ottelun todella terävästi, kun ajassa 34s Paula heilutti jo maaliverkkoa 0-1. Tilannetta ennen ei kotijoukkue saanut edes palloon koskea, kun pallo pelattiin syöttelemällä Paulalle maalin nurkalle. Viimeisen syötön maaliin antoi Sohvi.
Maalin jälkeen peli tasoittui huomattavasti, kun helpon alun jälkeen pelaajien liike ja syöttöpeli unohtui lähes täysin ja Jäntevän tytöt sai muutamia hyviä tilanteita PEPOn maalille. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 20min kohdalle, kun Helmin loistosyötöstä Venla pääsee iskemään ensimmäisen piirisarjamaalinsa tolpan kautta sisään 0-2.  Hieno sisääntulo joukkueeseen Venla !  Ennen taukoa nähdään myös kolmas PEPOn maali, kun
Karoliina kikkailee kaksi vastustajaa laidassa, jonka jälkeen tarjoilee Aamulle hyvän maalintekopaikan, josta varmalla alanurkan sijoituksella syntyy 0-3 PEPOlle. Tästä sitten tauolle.
Tauon jälkeen PEPO ei saanut oikein peliään taas kulkemaan ja 31min kohdalla Jäntevän Essi Niemi tekee täysin ansaitun kavennusmaalin 1-3:een hienojen kuvioiden jälkeen. Tämän jälkeen PEPOkin alkaa taas heräilemään otteluun. Ajassa 33min Sallin hyvästä kulmapotkusta takatolpalle hiipinyt Milli iskee elämänsä paikasta vastapalloon tilanteeksi 1-4. Oli hieno maali ! Loppunumerot kuittaa Salli maalivahdin huonon avauksen seurauksena 1-5. Hyvää pelaamista kuitenkin Sallilta, kun pelasi tilanteen loppuun.

PEPO - FC Loviisa 3 - 1 (0-0)

Toinen matsi oli fyysisesti pelavaa Loviisaa vastaan. Jo heti alkuun alkoi näkymään PEPOn puolelta aristelua tilanteissa, kun siinä vaiheessa olisi nimenomaan pitänyt laitaa pallo liikkeelle ja pelata sitä omaa peliä ?  Jos ei ihan täysin ole pelissä mukana niin
se vaikuttaa koko joukkueen pelaamiseen. Pallot karkailee, ei pelata tilanteita loppuun, kierretään kauempaa pallolle, ettei ensin ehdi tilanteeseen. Onneksi kuitenkin ensimmäisen jakson jälkeen mentiin tauolle tilanteessa 0-0.
Toisella jaksolla alkoi myös PEPOkin pääsemään peliin mukaan, vaikka ensimmäisen maalin iskee Loviisan Wilma Kokko, kun hänet oli unohdettu maalin eteen vapaaseen paikkaan 0-1. Tämä maali sai PEPon tyttöihin vauhtia ja yksi tärkeimmistä pelaajista oli laitaan mennyt Vera, joka juoksuillaan laidassa toi vastustajan puolustajille vaikeuksia. Kun peliä oli pelattu 44min niin Helmi pelasi Aamun yksinään läpi ja tarkalla laukauksella tyttö toi PEPOn tasoihin 1-1. Seuraavalla minuutilla kuvio toistui, mutta sillä erotuksella, että tällä kertaa Aamu pelasi Helmin läpi 2-1. Viimeisellä minuutilla vielä Vera iski loppunumerot 3-1:een tarkalla laukauksella tolpan viereen 3-1. Syötön maaliin antoi Aamu.

Vähän sellainen tasapaksu esitys PEPOlta molemmissa peleissä. Tuntui, että tehtiin vain se mitä tarvitsi. Loviisaa vastaan tehtiin hieno nousu voittoon tappioasemasta. Venla suoriutui hyvin ensimmäisistä piirisarjan peleistään. Puolustus pelasi hyvin, kun niitä todellisia vastustajan maalintekopaikkoja ei montaa ollut. Unohtamatta maalivahteja Inkaa ja Karoa. Näillä voitoilla PEPO varmisti mitalin T12 piirisarjassa, väriä ei vaan vielä tiedä.

Erikoista: Vaikka pelattiin 05-syntyneiden sarjaa niin PEPOlla oli vain mukana yksi tuon ikäinen tyttö. Tosin sitäkin tärkeämpi Sara

Kokoonpano Kotkassa: Inka mv "C", Karoliina mv, Sara, Kerttu, Paula, Vera, Martta, Salli, Aamu, Venla, Milli, Sohvi ja Helmi M