Tytöt turnasivat poikia vastaan

3.12.2017

Tytöt osallistuivat viikonloppuna 2.-3.12. -07-poikien haastesarjaan Visma Areenalla. Pelasimme viisi ottelua voittaen niistä yhden, kahden päättyessä tasan ja hävittyämme kaksi. Turnauksen tärkein anti oli pelin ja pelirohkeuden kehittyminen turnauksen aikana.

Turnauksen eka peli päättyi helsinkiläistä PPJ:tä vastaan tasan 1-1. Ainoan maalimme teki Salli vaparista, joka oli n.20 metriä maalista.

Lauantain toisessa pelissä nukuttiin alku ja annettiin Ri-Pan voittaa meidät 3-0. Kunhan oltaisiin pelattu alku, niinkuin loppu sujui...

Sunnuntaiaamu alkoi paikallispelillä LAUTPn poikia vastaan. Ottelu päättyi lopulta 1-1. Tasoitusmaalimme laukoi Sohvi.

Sunnuntain toinen peli oli hyvä taistelu tulevaa turnausvoittajaa JiiKoota vastaan, vaikka hävisimmekin 0-3.

Turnauksen viimeisestä pelistä tuli sitten jo voittokin, kun kaadoimme oman seuran pojat viime hetken maaleilla 2-0. Helmi Sallin lähettämästä kulmapotkusta 1-0 ja Sohvi vielä heti perään vastahyökkäyksestä 2-0.

Turnauskokoonpano: Inka, Eevi, Karo, Kepa, Sanna, Salli, Milli, Sohvi, Mata, Helmi, Vipsu, SaraI (la) ja Venla (su).

JoJon rapo:

Pepon tytöt osallistuivat 2.-3.12 pelattuun P11 / 2007-syntyneiden poikien haastesarjan turnaukseen Visma-areenalla. Samalla he olivat turnauksen ainoa tyttöjoukkue. Alusta asti oli selvää, että vastus on erilainen mihin on totuttu. Fyysistä peliä ja kovia laukauksia oli odotettavissa. Hallin käytävillä kuului kommentteja "Noi on tyttöjä, ne me ainakin voitetaan", vaan kuinkas kävikään.

Ensimmäisenä tyttöjä vastaan asettui PPJ/Laru, jonka sijoitus oli turnauksen 3. Tytöt aloittivat ennakkoluulottomasti ja pelasivat omaa erittäin taitavaa jalkapalloa. Tytöt hallitsivat peliä, mutta maaleja ei vaan syntynyt. Pelin puolivälissä vastustaja pääsi tuikkaamaan pallon meidän maaliin ja tilanne oli 0-1. Muutama minuutti siitä pääsi Salli näyttämään pojille maalin tekemisen mallia ja täräytti pallon vapaapotkulla vastustajan verkkoon. 1-1 oli ottelun lopputulos ja myrskyvaroitus oli annettu.

Ennen seuraavan pelin alkua oli kahden tunnin tauko, joka vietettiin mm. painien. Tämä näkyi pelissä Ri-Paa vastaan, joka oli turnauksen 2. Tyttöjen peli oli kuin eri planeetalta. Vastustaja hyödynsi alun sekasortoa tehokkaasti ja takoi kolme maalia tyttöjen verkkoon. Pelin loppupuolella tytöt saivat oman pelinsä kasaan ja pystyivät hallitsemaan kenttää. Maalit jäivät kuitenkin puuttumaan ja peli päättyi 3-0 RiPalle. Tämän jälkeen oli aika lähteä kotiin hakemaan uusia eväitä.

Sunnuntain pelit aloitettiin räväkästi klo. 9:00 LAUTPtä vastaan, joka oli turnauksen 6. Valmennuksen ohjeita oli selkeästi noudatettu ja kentälle asteli taitava joukkue täynnä tyttöenergiaa. Tasaisessa pelissä LAUTP onnistui ensimmäisenä maalinteossa, vaikka Pepon tytöt hallitsi kenttää. Tytöt eivät antaneet tämän häiritä, vaan Sohvi tykitti pallon vastustajan verkkoon ja tilanne oli 1-1, mikä jäikin ottelun lopputulokseksi.

Taas oli pelien välissä reilu tauko ja valmennus muisti, mitä lauantain pitkä tauko teki tyttöjen pelille. Kaikki käskettiin kotiin tai kaverin luokse lepäämään ja tankkaamaan. Kukaan ei saanut jäädä hallille riehumaan.

Tämä oli oikea päätös. Seuraavana kohtasivat turnauksen kaksi taitavinta joukkuetta JiiKoo ja Pepon tytöt. Molemmat joukkueet olivat teknisesti taitavia ja näyttivät parasta osaamistaan. JiiKoo, joka voitti turnauksen maalierolla 17-0, hyödynsi kamppailussa tyttöjen pientä mustaa hetkeä tehokkaasti. Heidän korkea prässi mursi tyttöjen peliä ja loppunumerot olivat 0-3 JiiKoolle

Nyt oli vuorossa tauko ja kaikki lähetettiin pois hallilta keskittymään viimeiseen otteluun.
Viimeinen ottelu oli Pepon sisäinen taistelu. Vastaan asettui Pepon poikajoukkue, joka sijoittui turnauksessa sijalle 5. Tytöt lupasivat opettaa pojille jalkapalloa ja niinhän siinä kävi. Tytöt pystyivät pysäyttämään poikien kuljetusyritykset ja pelasivat omaa taitavaa peliään. Maalinteossa onnistuivat Helmi ja Sohvi, lopputulos 0-2 tytöille.

Joukkue pelasi erinomaisen turnauksen ja osoitti jälleen kerran vahvuutensa yhtenäisenä joukkueena, vaikka vastustajien korkeat prässit tuottivat harmaita hiuksia. Tyttöjen loppusijoitus oli hienosti turnauksen 4. Pelien edetessä useampi joukkue kommentoi tyttöjä kovimmaksi vastustajakseen. Taas voivat vanhemmat ylpeinä katsella tyttöjään. Kiitos koko joukkueelle, pelaajille, valmentajille ja huoltajille.