Hopeaa Hippo-turnauksesta

9.9.2019


7.-8.9.2019 pelattu Hippo-turnaus on Suomen toiseksi suurin tyttöturnaus, jonne PEPO T10 tytöt lähtivät 09-syntyneiden 8 joukkueen haastesarjaan.

Kahteen lohkoon jaetussa sarjassa alkulohkon pelit pelattiin lauantaina ja jatkopelit sunnuntaina.

 

Johtuiko sitten lievästä turnausjännityksestä, mutta aivan parasta omaa peliään PEPO ei esittänyt missään vaiheessa turnausta. Alkulohko hoitui kuitenkin puhtaalla pelillä; kolme voittoa maalierolla 14-1.

JyPK – PEPO 1-4 (0-1)

PEPO – FC Kuusysi 2-0 (1-0)

FC Hertta – PEPO 0-8 (0-4)

 

Sunnuntain välierässä vastaan asettui B-lohkon kakkonen eli Leppävaaran Pallo. Hienolla tsempillä 3-0 tulos ja ansaitut tuuletukset finaalipaikasta. Iltapäivän finaalissa vastassa oli toisen lohkon voittanut Puotinkylän Valtti, jonka riveistä erottui aiempien pelien perusteella muutamia taitavia ja potkuvoimaisia pelaajia. Finaalista muodostuikin todellinen trilleri jossa vastakkain olivat niin pelaajat kuin joukkueiden kannattajaryhmätkin äänijänteineen. Valtti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa kun PEPOn tytöt eivät olleet alussa terävimmillään, mutta toinen puoliaika oli jo paremmin PEPOn hallinnassa. Omaa syöttöpeliä ei saatu kunnolla käyntiin kun vastustajakin prässäsi pallontavoittelutilanteissa kovempaa kuin aiemmat joukkueet. Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä maalintekopaikkoja mutta eroa ei saatu varsinaisella peliajalla eli 0-0 tilanteessa edessä olivat rankkarit. Tällä kertaa pilkkukisassa onni ei ollut PEPOn puolella ja kultamitalit matkasivat Helsinkiin.

PEPO – Leppävaaran Pallo 3-0 (1-0)

PEPO – Puotinkylän Valtti rp 1-3 (0-0) (0-0)

 

Turnauksesta saatiin hyvää kokemusta uusista vastustajajoukkueista, ja samalla tiettyä tasonmittausta kun peilailtiin haaste- ja kilpasarjojen tuloksia. Kuten tämän vuoden aiempien turnaustenkin jälkeen pohdittiin, ensi vuonna voitaneen lähteä rohkeammin haastamaan kilpasarjojen joukkueita. Turnausreissu kokonaisuudessaan ensimmäisine hotelliyöpymisineen oli myös mieleenpainuva ja mieluisa kokemus tytöille.