T11-tytöt mittaamassa ikäluokan tasoa Helsingissä

13.9.2020
HJK:n Play Like a Girl -kutsuturnaus 11.-13.9.2020

Pepo T11-tytöt osallistuivat viikonloppuna perinteiseen HJK:n Play Like a Girl -kevätkutsuturnaukseen, joka tänä vuonna sattuneesta syystä pystyttiin järjestämään vasta syyskuussa. Kyseessä oli ensimmäinen ja ainoa turnaus tälle vuodelle johon osallistuttiin T11-kilpajoukkueena, kun kesän aiemmissa turnauksissa on oltu T11- tai T12-haastesarjoissa johtuen joukkueen ikärakenteesta. Luvassa oli siis ennakkoon odotettuna kovia kilpasarjan pelejä ikäluokan kärkiporukoita vastaan. Samaan alkulohkoon osuivatkin EBK Espoosta, TiPS Hakunila Vantaalta, HJK, Tampereen Ilves, Salon Pallo ja Hämeenlinnan HJS, joka valitettavasti joutui viime tipassa vetäytymään turnauksesta.

Perjantain ensimmäisessä alkulohko-ottelussa vastassa oli EBK, joka harmittavasti vei voiton lukemin 2-1 vastustajan tehtyä voittomaalin pelin viimeisestä hyökkäyksestä. Tytöt eivät ehkä heti turnauksen alussa olleet kunnolla mukana vauhdikkaassa pelirytmissä... Perjantain iltapelissä tytöt kuitenkin ottivat hienon 1-0 voiton TiPSistä, pelin hallinnan ollessa pääosin PEPOlla.

Lauantaina pientä jännitystä oli ilmassa, kun ensimmäisissä peleissä olivat vastassa Suomen suurimpia junnuseuroja edustavat HJK ja Ilves. Tytöt kuitenkin taistelivat tasapelit molempien kanssa, HJK-pelin päättyessä 0-0 (ylärimaa lähemmäs ei osuttu) ja Ilves-pelin 2-2. Ilves vieläpä meni 2-1 johtoon kolme minuuttia ennen loppua ehkä hieman kyseenalaisesti vihelletyllä rangaistuspotkulla, mutta niin vain PEPO otti ja tasoitti pelin viimeisellä minuutilla. Lauantain viimeisessä pelissä panoksena oli mahdollisuus lohkon kakkossijaan, mutta 0-2 tappio SalPalle tiesi sitä että jäimme jännittämään sunnuntain viimeisten pelien lopputuloksia ja lopullista lohkosijoitusta sitä kautta. SalPa-tappiossa jäi erityisesti harmittamaan että peli oli PEPOn hallussa, mutta maalipaikoille murtautumisen vaikeus ja kaksi pientä virhettä maksoivat heti vastustajan maalien muodossa.

Sunnuntain viimeisessä lohkopelissään SalPa ja TiPS tasasivat valitettavasti pisteet, mikä tarkoitti päätymistä tasapisteisiin SalPan ja HJKn kanssa, ja näinollen keskinäisten pelien perusteella PEPO jäi lohkon viidenneksi. Sijoitusottelu käytiin siis sijoista 9.-10. ja vastaan asettui HJK City. PEPO pelasi pallonhallinnallisesti turnauksen parhaan pelinsä, mutta valitettavasti sekään ei auta jos maalipaikoille ei päästä. HJK City puolestaan pääsi kolme kertaa vastahyökkäykseen ja viimeisteli näistä laadukkaasti kolme kertaa. Lopputuloksena siis turnauksen 10. sija. Turnauksen pelillinen anti oli kuitenkin sijoitusta arvokkaampaa, pystyimme pelaamaan erittäin tasaväkisesti suurseuroja ja pääkaupunkiseudun kovatasoisia sarjapelejä tahkoavia joukkueita vastaan, mutta maalipaikkoihin murtautuminen ja laukaisuvoima ovat selviä kehityskohteita, pienempien pelillisten yksityiskohtien ohella. Turnauksen tasaisuudesta kertoo myös se, että PEPO oli viikonlopun ainoa joukkue, joka pystyi koko turnauksen voittanutta EBK:ta vastaan maalintekoon, ja hävisi näillekin mainitulla viime minuutin maalilla.