Junioritoiminnan tietopaketti

(Päivitetty 01.12.2017)

Perustietopaketti PEPO:n junioritoiminnasta

Tämä tietopaketti on tarkoitettu avaamaan PEPO:n laajan ja laadukkaan junioritoiminnan talouden perusperiaatteita.

Tärkeitä päälinjauksia:

  1. Lisenssimaksu sisältää paljon asioita joista monissa muissa seuroissa pitää maksaa erikseen. Tutustu maksun kattavuuteen ja sisältöön täällä 
  2. Lisenssimaksut ei kata kaikkia junioritoiminnan kuluja, vaan seura tekee paljon töitä eri varainhankintamuodoilla kootakseen muita tuloja pitääkseen lisenssimaksut hyvin kilpailukykyisellä tasolla suhteessa maksujen sisältöön.
  3. Yksi osa seuran junioritoiminnan varainhankintaa on kaikkien juniorien kotiotteluissa sekä turnauksissa pidettävät puffetit joiden tuotot menevät koko seuran junioritoiminnan rahoittamiseen (eli yhteiseen kassaan). Tässä kaikki ikäluokat alkaen P7- ja T8 -ryhmistä tekevät talkoita koko seuran junioritoiminnan eteen ja puffetulot palautuu siten kaikkien juniori-ikäluokkien hyväksi.
  4. Kaikille juniorijoukkueille määritellään kaksi tai kolme (poikien ikäluokissa P8-P15 ja tyttöjen ikäluokissa T8-T15) miesten/naisten edustusjoukkueiden pallotyttö- ja pallopoika- sekä puffet- ja lipunmyyntivuoroa. Tämä on ainoa ns. vakiotalkoo jolla juniorijoukkueet ovat tukemassa miesten ja naisten edustusjoukkueiden toimintaa. Nämä ottelutilaisuudet ovat myös junioreille hyviä mahdollisuuksia nähdä miten aikuiset pelaavat. Nämä ovat myös kaikille junioreille ja junioreiden vanhemmille hyviä näköalatilaisuuksia seuran edustustoimintaan.
  5. Seuramaksun päälle on kaikille kuuluva PEPO Junnuarvan myyntivelvoite, joka on ollut usein 10 arvan setti, yhteensä 30 euron velvoite.
  6. PEPO panostaa laadukkaaseen juniorivalmennukseen jota johtaa ja toteuttaa nuorisopäällikkö ja valmennuspäällikkö.
  7. Visma Areenan käyttömaksuilla maksetaan halliyhtiölle kenttävuokria. Tämä ns. olosuhdemaksu on hyvin paljon subventoitu muilla seuran varainhankinnoilla ja ajatuksena on että saadan tarjota nuorille erittäin edullisesti modernit olosuhteet.