Valmennuksen osaamisen kehittäminen (VOK)

PEPO yhdessä muiden Etelä-Karjalan yhteistyöseurojen kanssa on mukana Palloliiton valmennuksen osaaminen kehittäminen --ohjelmassa (VOK). Valmennuksen osaamisen kehittäjät ovat Timo Valkeapää (vastuualueet koulutus ja pelaajatapahtumat) ja Veli-Matti Suoranta (vastuualue VOK-ohjelman hallinnointi, koulutuksien tutorointi ja arjen tukeminen).


Valmennusosaamisen kehittäminen on suomalaisen jalkapallon strategian ytimessä. Yksi keskeinen toimenpide tavoitteen saavuttamiseksi on osaavien ja koulutettujen valmentajien määrän lisääminen. 

Valmennuksen osaamisen kehittäjät (VOK:t) järjestävät Palloliiton koulutusohjelman mukaisia kursseja ja toimivat kouluttajina niissä. He ovat tutoroimassa koulutuksiin liittyvän yhden tai useamman harjoitustapahtuma valmentajan omassa toimintaympäristössä . Lisäksi valmentajalle järjestetään arjen toiminnan tukemiseksi harjoitus- ja ottelututorointia, joiden perusteella VOK antaa työkaluja valmentajan oman ja joukkueen toiminnan kehittämiseen. Lisäksi VOK:t osallistuvat Palloliiton pelaajakehitystapahtumiin.

 

Lisätietoja Palloliiton VOK-ohjelmasta

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/seuroille-400-000-euroa-valmennusosaamisen-kehittamistukea-osaavien-valmentajien

 

Etelä-Karjalan C-kurssi, talvi 2022
Etelä-Karjalan Ikäkausvaihe-kurssi, syksy 2021
Etelä-Karjalan Startti-kurssi, syksy 2021