Janne Muhli väistyy miesten edustusjoukkueesta ja ottaa vastuulleen PEPOn vanhimmat juniori-ikäluokat

5.10.2022

Janne Muhli (kuva: Etelä-Saimaa)
Janne Muhli (kuva: Etelä-Saimaa)
Kakkosen A-lohkon lopputilanne 2020
Kakkosen A-lohkon lopputilanne 2020
Kakkosen A-lohkon lopputilanne 2021
Kakkosen A-lohkon lopputilanne 2021

SEURATIEDOTE 5.10.2022

Janne Muhli väistyy miesten edustusjoukkueesta ja ottaa vastuulleen PEPOn vanhimmat juniori-ikäluokat

PEPO:n miesten edustusjoukkuetta 2,5 vuotta päävalmentanut Janne Muhli siirtyy vastaamaan PEPOn vanhimmista juniori-ikäluokista. Näin seuran vanhimmat juniorit saavat nuoren, mutta kovan kokemuksen keränneen valmentajan toimintaa kehittämään.

PEPO:n oman juniorien pelaajapolun kasvatti sekä juniori-ikäluokkien valmennuspolun läpikäynyt Janne liittyi miesten edustusjoukkueeseen kakkosvalmentajaksi 2020 kauden alussa espanjalaisen Gabri Xatartin tiimiin.

Elokuussa 2020 joukkueen suoritustason ollessa pettymys, vapautettiin Garbi tehtävistään, ja Janne otti ennakkoluulottomasti vastaan päävalmentajan roolin 29-vuotiaana. Avuksi hän kutsui kakkosvalmentajaksi Marko Kailan.

Hienoisena yllätyksenä Jannen johdolla joukkue nousikin sarjan putoamisviivan läheltä sarjan kärkiryhmään sijalle 2 (LIITE 1), menettäen vain muutamia pisteitä Jannen alaisuudessa. Joukkueen esityksessä tapahtunut käänne yllätti positiivisesti joukkueen seuraajat.

Ensimmäisellä kokonaisella päävalmentajakaudella 2021 Jannen alaisuudessa joukkue pelasi Kakkosen A-lohkossa sijalle 2 (LIITE 2) ja voitti Kakkosen Cupin voittaen cupissa myös kaikki Ykköseen suoraan nousseet joukkueet (JäPS, PIF ja SJK Akatemian).

Kaudelle 2022 joukkue valmistautui Jannen johdolla jo Kakkoseen, mutta 13.12.2021 tuli virallinen tieto, että PEPO nouseekin täydennysmenettelyn kautta Ykköseen. Näin Janne pääsi jo toisena koko kauden päävalmentajakaudella Ykkösen päävalmentajaksi. Hyvin harvinainen tilanne.

Seurahistorian ensimmäinen Ykkösen kausi on päättymässä tulevana lauantaina 8.10. klo 16.00 ottelussa PIF:ä vastaan. Joukkue on pelannut 26 ottelua, joista 7 voitolla, 6 tasapelillä ja 13 tappiolla koonnut yhteensä 27 pistettä. Näin joukkue on ottanut pisteitä joka toisesta ottelusta. Yleisöä joukkueen Ykkösen kotiottelut ovat keränneet keskimäärin katsojamäärän 860, joka on uusi ennätys. Suurimmat yleisömäärät kokosi ottelut, joissa vastassa oli KTP (1276), JäPS (1114) ja TPS (1003).

Janne sekä hänen valmennustiiminsä kakkosvalmentaja Marko Kaila, maalivahtivalmentaja Ville Muhli, valmentaja Mika Sipi, valmentaja Tero Nieminen, huoltaja Ilpo Kylkilahti sekä joukkueenjohtajat Keijo Pietarinen ja Ilkka Kousa sekä pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen ovat suoriutuneet tästä hieman yllättäen tarjotusta Ykkösen kaudesta lähtökohtiin nähden hyvin.

PEPO kiittää Jannea ja taustaryhmää seuran historiallisesta Ykkösen kaudesta.

Janne jatkaa seuralle äärimmäisen tärkeän osan eli vanhimpien juniori-ikäluokkien kehittämistä vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. PEPO:lle on tärkeää saada omaa junioripelaajistoa kasvamaan aikuisten sarjojen vaatimuksiin. Janne Muhli on tähän tarpeeseen täydellinen vastuuhenkilö.

Seura on erittäin tyytyväinen tästä kehitysvaiheesta.

---

Janne Muhli kommentoi muistorikasta 3 vuoden jaksoa kaikille seuraavasti:

"Kolmen vuoden ajanjakso päättyy edustuksen valmennuksessa, tietysti tunnelmat ovat haikeat näin prosessin loppuvaiheessa. Matka oli ikimuistoinen kaiken kaikkiaan, niin Kakkosessakin kuin myös Ykkösessäkin. Varsikin Kakkosessa saatiin tosi kovaa tulosta ja Ykkösessäkin taisteltiin melkein loppuun saakka.  Valitettavasti tasomme ei sitten kuitenkaan ihan ykkösessä riittänyt joukkueena ja tästa kannan vastuun päävalmentajana. Pelasimme hyviä Ykkösessä pelejä , mutta emme vain saaneet tiukkoja pelejä käännettyä voitoiksi jotka olisivat auttaneet sarjapaikassa. Nämä asiat ovat kuitenkin oppimisen paikkoja ja tästä retkestä saikin valtavasti oppia omalle valmennuspolulle.

Kotikenttämme Kimpinen oli kuitenkin meille pääosin voittava Linnake ja siellä pääsimme useasti nauttimaan hyvän tunnelman ja huikean faniryhmän 850 Boys:n siivittämänä voittoihin.

Seurajohdolle kiitos, että uskalsi luottaa omaan PEPO valmentajakasvattiin ja täysin paikalliseen valmennustiimiin. Kiitokset kaikille valmennustiimin jäsenille ketkä ovat olleet mukana kolmen vuoden aikana. Korvaamaton tuki ja kunnioitus kaikkia kohtiin. Jokainen tiimiläinen laittoi kaikkensa peliin.

Haluan kuitenkin nostaa kolmen vuoden ajalta Marko Kailan ja Ville Muhlin nimen esille, joiden panos oli valtava tässä kolmen vuoden aikana, huikeaita valmentajia, mutta ennen kaikkea hienoja ihmisiä, kiitos molemmille.

Haluan kiittää joukkueen taustoja kolmen vuoden matkalta myös, kiitos kaikille.

Erityisesti haluan kiittää kaikkia pelaajia, jotka olivat matkassa, niin Kakkosessa ja Ykkösessä. Te olette tehneet kuitenkin PEPOn historiaa Kakkosen cup pokaalilla, Kakkosen sijoituksilla ja Ykkösen otteluilla.

Kiitos vielä kerran kaikille pelaajille, te teitte tästä matkasta mahdollisen, vaikka emme ihan ykkösen tavoitteeseen päässeetkään.

Nähdään ensi vuonnakin Kimpisellä, ja kannustetaan jatkossakin PEPO edustus voittoihin!”, päättää Janne viestinsä.

---