Kansalaisaloite: verovähennysoikeus lahjoituksille yhdistyspohjaisille urheiluseuroille

17.2.2021 klo 08:00


ALLEKIRJOITA KANSALAISALITE - TUKEA SEURATYÖHÖN:

Verovähennysten laajeneminen lahjoituksiin urheiluseuroille avuksi urheiluseuroille.

Korona on jo nyt vienyt lapsia ja nuoria urheiluharrastusten parista. Valtakunnallisesti yli 7 000 lasta ja nuorta on joutunut lopettamaan salibandyn harrastamisen. Jalkapallon kohdalla luku on vielä korkeampi: yli 8500 lasta ja nuorta.

Paikkakunnilla on jouduttu rajoittamaan lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia ja käynnissä olevat huippu-urheilusarjat on pelattu ilman yleisöä.

Urheiluseurat tekevät korvaamatonta työtä lasten ja nuorten liikuttajina. Korona ja sen tuomat rajoitukset uhkaavat eri lajiseurojen toiminnan jatkamista. Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat onneksi heränneet tähän avunhuutoon korona-avustusten muodossa. Tarvitsemme kuitenkin uudenlaisia keinoja urheiluseurojen tukemiseksi.

Lappeenrantalainen PEPO:n aikuisharrastetoiminnassa mukana oleva ja SaiPan salibandypelaajan isä Mikko Utunen on juuri tehnyt kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan, että yksityishenkilöiden lahjoitukset urheiluseuroille laajennettaisiin verovähennysoikeuden piiriin. Valtakunnallisesti aloite vaatii 50 000 nimeä, jotta se etenee eduskunnan käsittelyyn.

Kannatamme tätä lämpimästi!

Urheiluseurojen tulorakenne perustuu sponsorikumppanuuksiin, yhteisön talkoisiin, edustusjoukkueiden ottelutapahtumien myyntiin ja julkisiin tukiin. Verovähennysten laajentaminen antaisi meille veronmaksajille mahdollisuuden vaikuttaa, mihin osa veropotista ohjautuu. Mahdollisuuden tarjoamisen merkitys korostuu varsinkin koronakriisin aikana ja sen jälkihoidossa. Liikunta- ja harrastusyhdistykset tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen.

Allekirjoita kansalaisaloite osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7993

Ding Ma

Puheenjohtaja, SaiPa Salibandy ry

Kari Suninen

Puheenjohtaja, PEPO Lappeenranta ry